Soğuk ve karlı hava etkisini sürdürüyor - Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Aralık 2013 09:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Soğuk ve karlı hava etkisini sürdürüyor - Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun, Ordu, Giresun, Sinop, İstanbul, Balıkesir'in kuzeyi ve Bursa'nın batısında kuvvetli, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer yoğun olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Rüzgarın; Ülke genelinde kuzeyli yönlerden kuvvetlice, Kıyı Ege ile Akdeniz'in kıyı kesiminde fırtına şeklinde (60-90 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Samsun, Ordu, Giresun, Sinop, İstanbul, Balıkesir'in kuzeyi ve Bursa'nın batısında kuvvetli, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer yoğun olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Ege ve Akdeniz kıyılarında hafif, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere ülke genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, zirai don, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; Ülke genelinde kuvvetlice (30-50 km/s), Kıyı Ege ile Akdeniz'in kıyı kesiminde fırtına şeklinde (60-90 km/s) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber