Arkeolojik buluntular müzeye teslim ediliyor

Dumlupınar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü tarafından merkeze bağlı Seyitömer beldesinde sürdürülen Seyitömer Höyük Kazı çalışmalarında elde edilen tarihi eserler, Kütahya Arkeoloji Müze Müdürlüğü’ne teslim ediliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2013 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Arkeolojik buluntular müzeye teslim ediliyor

Dumlupınar Üniversitesi Arkeloji Bölümü Seyitömer Höyük kazı çalışmalarını 2006 yılından bu yana devam ediyor. Erken Tunç Çağı, Roma ve bir çok medeniyetin bulunduğu Seyitömer Höyükde yapılan kazı çalışmalarında elde edilen buluntuların restorasyon ve konservasyon çalışmaları yapılıyor.

Tarihi buluntuların arkeoloji bölümü öğrencileri çok titiz bir çalışmanın sonunda ayağa kaldırıyor. Restorasyonu biten tarihi buluntular birebir ölçeklenerek çizimleri yapılıyor. Son halini alan tarihi buluntular tasnif işlemi gerçekleştirilerek bulunduğu çağ ve höyükte çıktığı yere göre tanımlanıp envanter kayıtları yapılıyor. Yapılan işlemlerin ardından tarihi buluntular müzeye verilmeye hazır hale geliyor.

DPÜ Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. Nejat Bilgen, yaptığı açıklamada, "Dumlupınar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü olarak gerçekleştirmekte olduğumuz Seyitömer Höyükteki kazıların 8.yıl yada sezonunu kapatmış durumdayız. Bunda hava şartlarının özellikle artık kış şartlarına girmesinden dolayı arazide çalışma çok zorlaştı. Bu yüzden laboratuarda biz restorasyon, konservasyon işlemlerine bir miktar devam ettik. Ve yine önemli bir gurup eseri bugün Kütahya Arkeoloji Müzesine teslim etmekteyiz" diye konuştu.

Binlerce yıllık tarihi buluntular tasnif ve envanter işlemlerinden sonra poşetlenip, kutulandıktan sonra Kütahya Arkeoloji Müzesi'ne teslim ediliyor. Kazı başlamasından bu güne kadar 8 yılda toplam 8 bin envanterlik tarihi eser Dumlupınar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü tarafından Kütahya Arkeoloji Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber