Bakan Aksu'ya istifa çağrısı...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2006 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, belediye başkanlarının terörün içinde olduğunu iddia ederek, bunun sorumlusu olduğunu öne sürdüğü İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'yu istifaya çağırdı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, belediye başkanlarının terörün içinde olduğunu iddia ederek, bunun sorumlusu olduğunu öne sürdüğü İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'yu istifaya çağırdı.

"Yerel Yönetimlerde Çifte Standartlar Sendromu" başlıklı açıklamayı yapmak için İçişleri Bakanlığı önüne yürümek isteyen Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Yerel Hizmet Sen üyesi belediye çalışanı memurlar, "İki yüzlü siyaset istemiyoruz", "Hükümet şaşırma, sabrımızı taşırma", "Kamera, parmak izi, sandıkta görürsünüz bizi" gibi sloganlar attı. Çevik kuvvet ekiplerinin kurduğu barikatla durdurulan grup adına Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ile Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Baş bir görüşme yaptı. Görüşme sonucunda grup bakanlığa yürümekten vazgeçerek Emniyet Genel Müdürlüğü yanında bulunan parkta açıklama yapmaya razı oldu.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız, yaptığı açıklamada, belediye çalışanlarının sorunlarını anlatmak için geldiklerini ifade ederek, "Bize sağır olanlar, yaklaşan sandıkta hesabını verecekler" dedi. Kamu çalışanlarının haklarının olmadığı noktada kapıları aşındırmayacağını ifade eden Akyıldız, "Biz buraya sorunlarımızı anlatmak için, sesimizi duyurmak için geldik, terörist olarak gelmedik" diye konuştu.

Bazı belediye başkanlarının terörün doğrudan içinde olduğunu iddia eden Akyıldız, "Baş sorumlusu sensin. Sana ancak istifa etmek yakışır. Yapacağın en büyük iyilik orayı bırakıp gitmektir. Siyaseten haddini aşmış bir konumdasın. Sen İçişleri Bakanı'sın, sen bizim gibi devletine, milletine, bayrağına aşık insanları kendinden uzak tutmakla ne yapmak istiyorsun? Ama bu insanlar seni oraya oturttular. Eninde sonunda ineceksin, buna yemin olsun" diye konuştu.

Türk-Yerel Hizmet Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu ise, 3 bin 225 belediyede yasal memur sözleşmesi istediklerini belirterek, birçok belediyede memurların düzenli olarak maaşlarını, nemalarını ve sağlık giderlerini almadıklarını öne sürdü.

İtfaiye ve zabıta memurlarının fiili hizmet tazminatı ve yıpranma süresinden yararlanamadığını savunan Koyuncu, banka promosyonlarının memurlara dağıtılmasını, belediye memurlarının maaşlarının genel bütçeden ödenmesini ve parmak izi alımı ve gözetleme kameralarının kaldırılmasını istedi. Yapılan basın açıklamasının ardından "Şehitler ölmez" ve "Bakan istifa" şeklinde slogan atan grup olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber