Tuğcu: Hukuk fakültesinde yabancı dil eğitimi yoğunlaşsın

Haber Giriş : 25 Nisan 2006 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tülay Tuğcu'dan medyaya sitem

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, mahkemenin kuruluşunun 44'üncü yılı nedeniyle bir konuşma yapıyor. Tuğcu gündemi değerlendirdi, basının yaklaşımını eleştirdi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu'nun açıklamaları özetle şöyle:

"Bir hukuk devletinde yargı kararlarının eleştirilmesi doğaldır. Mahkememizin aldığı kararların etkili olduğu ortadadır.

Anayasa mahkemesi kararları belirli bir çalışma sonucu alınmış kararlardır. Bu nedenle mahkeme yapılacak eleştirilerinde aynı seviyede yapılmasını bekleme hakkına sahiptir. Mahkeme üyelerine yapılan eleştiriler ciddi olarak değerlendirilemez.

Yapılan eleştiriler ve yaklaşımlar nedeniyle kamuoyuna ve basın mensuplarına bir borç bilirim. Ancak son zamanlardaki yaklaşımlar nedeniyle yargı yıpratılmaya çalışılmaktadır. Yargı toplumda teneffüs edilen hava gibidir. Bazı basın kuruluşlarının yıpratıcı yaklaşımları üzüntü verici.

Anayasa Mahkemesi'nin kurumsal anlamda eleştirilecek bir yönü bulunmamaktadır. Yüce Divan'a bizim bakmamız doğaldır.

Tuğcu sözlerine bir de isteğini ekledi:

Kişisel çekişmeler yargıya zarar vermektedir. Hakim ve savcıların özlük haklarının yeniden yapılandırılması gerekmektedir.

Hukuk fakültesinde yabancı dil eğitiminin yoğunlaştırılması gerekmektedir.

Yargının yasama ve yürütmeye müdahale ettiği ve yargının siyasi otoritenin baskısı altında kaldığı ve yargının siyasallaştırıldığı yönündeki iddiaların yargıya zarar verdiği görülmektedir.

Adalet Bakanının yargıdaki durumun iyileştirilmesi yönünde gösterdiği çabayı görüyorum. Yargıdaki durumun genel olarak iyileştirilmesi finansal kaynakların iyileştirilmesinden geçmektedir."

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber