İBB'den gazetecilere sınırlama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada kullanılan ücretsiz seyahat kartları ile ilgili yeni bir düzenlemeye gitti. Buna göre, basın mensuplarının kullandığı ücretsiz seyahat kartlarına, geçen haftadan itibaren geçerli olmak üzere, bir sınırlama getirildi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Aralık 2013 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İBB'den gazetecilere sınırlama

Bugüne kadar sarı basın kartı sahibi gazetecilerin toplu taşıma araçlarında sayı kısıtlaması olmaksızın ücretsiz seyahat edebildiği kartlarla artık sadece günlük 10, aylık ise en fazla 220 kez yolculuk yapılabilecek. 31.01.2013 tarihinde alındığı anlaşılan ancak geçen haftadan itibaren yürürlüğe konulan bu yeni karar, basın mensuplarını kapsarken, polisler başta olmak üzere, pek çok ücretsiz kart sahibi grubu ise kapsam dışında tutuyor.

İKİNCİ AŞAMA DA TAMAMLANDI

Bu uygulamanın özellikle dar gelirli gazeteciler için sıkıntı yaratması bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) toplu taşımada basın kartlarını devre dışı bırakarak kendi verdiği ücretsiz seyahat kartlarını zorunlu hale getirmesiyle başlayan süreçte, sayı sınırlaması uygulamasıyla birlikte ikinci aşamanın da tamamlanmış olduğu belirtiliyor.

MESLEK ÖRGÜTLERİ TEPKİLİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararına basın meslek örgütleri de tepki gösterdi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şubesi, gazetecilerin ücretsiz seyahat kartlarına getirilen kısıtlamaların kaldırılmasını istedi. TGC ve TGS İstanbul Şubesi'nin ortak açıklaması şöyle:

'ÇİFTE STANDART' YARATTI

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin, toplu taşımada kullanılan ücretsiz seyahat kartlarıyla ilgili getirdiği kısıtlamalar gazetecileri mağdur etmiştir. Bugüne kadar toplu taşıma araçlarında sayı kısıtlaması olmaksızın ücretsiz seyahat edilebilen kartlarla artık sadece günlük 10, aylık ise en fazla 220 kez yolculuk yapılabilecektir. Bu yeni karar, basın mensuplarını kapsarken, örneğin polisler, jandarma ve zabıtalar başta olmak üzere, pek çok ücretsiz kart sahibini kapsam dışında tutmuştur. İstanbul'da trafik yoğunluğu nedeniyle gazeteciler göreve giderken toplu taşıma araçlarını çok sık kullanmaktadır. Üyelerimizin ve tüm gazeteci meslektaşlarımızın gündelik hayatlarına doğrudan etki eden bu sorun ortadan kaldırılmalıdır. Açık bir hak ihlali olan bu uygulamanın çifte bir standart yarattığını da hatırlatarak gazetecilerin ücretsiz seyahat kartlarına getirilen sınırlandırmanın acil olarak kaldırılmasını istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber