Bolu'da soba zehirlenmesi

Bolu'da karbonmonoksit gazından zehirlenen bir kişi hastaneye kaldırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2013 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bolu'da soba zehirlenmesi

Bolu'da karbonmonoksit gazından zehirlenen bir kişi hastaneye kaldırıldı.

Paşaköy Mahallesi'ndeki evinde sobayı yaktıktan sonra yatmaya hazırlanan Aynur Toptaş'ın baygınlık geçirmesi üzerine yakınları sağlık ekiplerini arayarak yardım istedi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiğini belirlenen Toptaş'ı Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi Acil Servisine kaldırdı.

Bolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının pazartesi gününe kadar en yüksek 4, en düşük eksi 6 derece olacağını belirterek, vatandaşların gece saatlerinde etkili olan soğuk hava nedeniyle dikkatli olmalarını istedi.

Yetkililer, olası karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçmek için vatandaşların gece yatmadan önce sobalarını söndürmeleri gerektiğini vurguladı.

Bunun yanında, Bolu genelinde, özelikle sabah ve akşam saatlerinde soğuk havanın yanında sis ve puslu bir havanın hakim olacağını kaydeden yetkililer, sis nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 2 metreye kadar düşeceğini bu nedenle araç kullanan vatandaşların bu saatlerde daha dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber