MEB, yeniden atama yapmamakta neden ısrar ediyor?

04.08.2013 tarihli yönetici atama yönetmeliğinde yer almayan yeniden atama sorun yaratmaya devam ediyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Aralık 2013 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nedir yeniden atama: daha önce idarecilik yapmakta iken bir şekilde idarecilikten ayrılanların yeniden idareciliğe dönmeleri. Bu konuda bugüne kadar kısıtlayıcı bir hüküm yokken 04.08.2013 tarihli yönetmelikte maalesef var.

Bunun kaldırılmasının yarattığı sorunlar şunlar:

1- İnsanlar bu hakkın ellerinden alınacağını bilmeden özre dayalı ya da isteğe bağlı olarak bir ilden başka bir ile geçmişlerdir.

2- Bu insanlar bu hakkın alınacağını düşünmeden idarecilikten ayrılmışlardır.

Yani devlete güvenmişlerdir. Fakat devlet onların geçmiş hizmetlerini hiçe saymaktadır.

Daha da önemlisi bakanlık bu konuda adım atmalıdır. Çünkü okullar idarecisizlikten kırılmaktadırlar. Daha dün ziyaret ettiği İstanbul Güngören ilçesinde bir çok okulda neredeyse hiç idareci kalmamıştır. İsteğe bağlı, norm fazlası derken yer değiştirmişlerdir. Yani boş olan kadroları doldurmuşlardır.

İdarecisizlikten kırılmaktadırlar çünkü;

Bir çok ilde sınav kazanan aday dahi kalmamıştır.

Örneğin İstanbul da bugün itibariyle 2bine yakın yönetici kadrosu boştur. Bu boşluğun bir kısmının doldurulması mümkün iken bakanlığın ısrarını anlamak mümkün değildir.

Bakanlık en azından yarıyıl döneminde bu konuda adım atmalıdır. Dönem kapanmadan yeniden atamayı açar ve bu atamaları yaparsa yönetici olduğu için boşalacak öğretmen kadrolarına da özür grubu atama yapma şansı bulabilecektir.

Böylece bir taşla iki kuş vurmak varken hatada ısrar etmek niye...

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber