Diyanet'ten Vaiz ve Cezaevi Vaizlerinin tercih işlemleri duyurusu

Diyanet İşleri Başkanlığı Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği’nin Geçici 3 üncü Maddesine İstinaden Yapılan Sınav Sonucu Başarılı Olan Vaizlerin Tercih İşlemleriyle İlgili Duyuru

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Aralık 2013 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyanet'ten Vaiz ve Cezaevi Vaizlerinin tercih işlemleri duyurusu

"Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizlik, Kur'an Kursu Öğreticiliği,İmam-Hatiplik ve Müezzin Kayyımlık Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların KariyerBasamaklarında Yükselme Yönetmeliği"nin geçici 3 üncü maddesine istinaden 25.08.2013tarihinde yapılan yazılı ve 05.11.2013 - 29.11.2013 tarihleri arasında yapılansözlü sınav sonucu başarılı olanların atama işlemleri aşağıda belirtilenesaslara göre yapılacaktır:

1- Söz konusu adayların 20.12.2013 tarihinden itibaren 29.12.2013 tarihisaat 23.59'a kadar yapacaklarıtercihlere göre atamaları yapılacaktır.

2- Sınavda başarılı olan vaiz adayları, Atama ve YerDeğiştirme Yönetmeliğinin 11 inci maddesinin 3 üncü fıkrasının (d) bendihükümlerine göre 4 ve 5 inci sınıf ilçeler ile cezaevi vaizliklerineatanacaklardır.

3- Adayların tercihlerine göre yerleştirilmesi işlemi,yazılı ve sözlü sınavların aritmetik ortalaması alınarak yapılacaktır. Bundaeşitlik olması halinde sırasıyla,

a) Yazılısınav puanı yüksek olana,

b) Sözlüsınav puanı yüksek olana,

c) Hizmetsüresi fazla olana,

öncelik verilerekyapılacaktır.

4- Adaylar 25 tercihte bulunabileceklerdir. Tercihlerindenbirine yerleşemeyenler ile belirtilen süre içerisinde tercihte bulunmayanlarınatamaları re'sen yapılacaktır.

5- 4 ve 5 inci sınıf ilçe vaizliği yanında cezaevivaizliğini de tercih edecek olan bayan vaiz adayları sadece Kadın Ceza İnfazKurumlarının Cezaevi vaizliğini tercih edebileceklerdir.

6- Halen diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanadaylar, tercih formunu doldurulması esnasında bağlı bulundukları kurum adıgörev yeri ve hizmet süresi bilgilerini girmeleri gerekmektedir. Buna dairkurumlarınca onaylı hizmet cetvellerini sisteme digital olarak (jpeg, tif, pngveya pdf formatlarında) yüklemeleri gerekmektedir.

7- "Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer DeğiştirmeYönetmeliği"nin 11 inci maddesinin 4 üncü fıkrası gereği, aynı yönetmeliğin 20nci maddesinin 1 inci fıkrasının (a) bendinin 1 ve 2 nci alt bentlerindebelirtilen mazereti bulunan bayan vaiz adaylarının, tercih sonuçlarının ilanındanitibaren 10 gün içerisinde gerekli belgeler ile birlikte Atama 1 DaireBaşkanlığına müracaat etmeleri gerekmektedir.

8- Dini Yüksek İhtisas merkezlerinde ihtisas eğitimigörenlerden veya Başkanlığımızın Aşere-Takrib-Tayyibe kurslarında eğitimgörenlerden vaizlik görevine başlamayacak olanların, tercih sonuçlarınınilanından itibaren 10 gün içerisinde dilekçelerini Atama 1 Daire Başkanlığı'nagöndermesi gerekmektedir.

9- Adaylardan halen yurtdışı teşkilatında geçici görevdeolanlardan vaizlik görevine başlamayacak olanların, tercih sonuçlarınınilanından itibaren 10 gün içerisinde dilekçelerini Atama 1 Daire Başkanlığı'nagöndermesi gerekmektedir.

10- Söz konusu sınavda başarılı olup Dini Yüksek İhtisasmerkezlerinde veya Başkanlığımızın Aşere-Takrib-Tayyibe kurslarında eğitimgörenlerin, eğitimlerini bitirmelerinin ardından, yurtdışı teşkilatında geçicigörevde olanların ise yurtdışı görevlerinin sona ermesinin ardından, daha öncetercih sonuçlarında ilan edilen yerlere atama işlemleri yapılacaktır.

11- Adayların tercih sonuçlarının ilanından itibaren 10 güniçerisinde karşılıklı olarak müracaat etmeleri halinde becayiş taleplerideğerlendirmeye alınacaktır.

12- Adayların atamaya esas olan;

a) İlahiyat Fakültesi lisans diploması veya denklikbelgesinin müftülükçe tasdikli fotokopisi,

b) İl Müftülüğünce onaylı hizmet cetveli aslı,

c) Nüfus Cüzdanı fotokopisi,

belgelerini, yertespiti sonuçlarının ilanını takip eden 10 gün içerisinde Başkanlığımız Atama IDaire Başkanlığına göndermeleri gerekmektedir. Süresi içerisinde müracaatetmeyen adayların başvuruları geçersiz kabul edilecek, postadaki gecikmelerdikkate alınmayacaktır.

13- Vaizlik yer tespiti ve tercih ile ilgili bilgilerhakkında bu program aracılığı ile yapılan duyuru dışında ilave bir tebligatyapılmayacak, adaylara ayrıca bir bilgi veya belge gönderilmeyecektir.

14- Yapılacak yer tespiti ve tercih işlemleri için (0 312)295 78 17-18; 295 77 87-88 nolu telefonlardan bilgi alınabilecektir.

Tercihler https://ikys.diyanet.gov.tr/sinav/kurumdisi/ webadresinden yapılacaktır.

İlgililere duyurulur.

D.İ.B.İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber