Görme engelli vatandaşın bisiklet seyahati sürüyor

Manisa'nın Ayvalık ilçesinden, Ankara'ya gitmek için özel yapılan bisikleti ile yola çıkan görme engelli vatandaş Eskişehir'de mola verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2013 23:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Görme engelli vatandaşın bisiklet seyahati sürüyor

Namık Tuncel isimli görme engelli vatandaş, Türkiye'deki engelli oranının hızla artmasına işaret etmek ve bu yükselişinde en büyük nedeni olan trafik kazalarına dikkat çekmek amacıyla özel bisikletiyle Manisa'dan Ankara'ya gitmek için yola çıktı. İki kişilik bisikletini, güzergah boyunca kendisine destek veren ve zaman zaman değişen arkadaşları ile birlikte kullanan Namık Tuncel, 1990 yılında alkollü bir sürücünün sebep olduğu trafik kazasında 2 gözünü birden kaybetti. Otoban ve ana yollarda bisikletiyle Ankara'ya ulaştığında TBMM ve Başbakanlığa gitmeyi hedefleyen Tuncel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek engelliliğin en büyük nedeni olan trafik kazaları konusunda kesin ve kalıcı çözümlerin hayata geçirilmesini talep edeceğini söyledi. Tuncel, proje için özel bir bisikletin üretildiği belirterek, "Kış ayının olmasına rağmen Manisa'daki bir bisiklet fabrikasından engellilerinde kullanabileceği bir bisiklet aldım. Manisa'dan buraya bir çok şehri geçerek geldik. Buradan da Ankara'ya gideceğiz. Burada Emniyet Genel Müdürü ile görüştükten sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a engelliliğe sebep olan konuları ve engellileri engelli kaldıktan sonra ne gibi ihtiyaçlarla karşı karşıya kalındığına dikkat çekmek istiyorum" dedi.

Bir süre Eskişehir'de mola veren Tuncel, daha sonra Ankara'ya doğru yola çıkarken, Pazartesi günü Ankara'ya varmayı planladıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber