İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Çankırı'da okul geçit projesi uygulamaya alındı

Çankırı'da hayata geçirilen "Okul Geçit Projesi" kapsamında trafik polisinden eğitim alan öğrenciler, okul çevresinde hatalı araç kullanan sürücülere ceza kesecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2013 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çankırı'da okul geçit projesi uygulamaya alındı

Çankırı'da hayata geçirilen "Okul Geçit Projesi" kapsamında trafik polisinden eğitim alan öğrenciler, okul çevresinde hatalı araç kullanan sürücülere ceza kesecek.

İl Emniyet ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında İsmet İnönü, İmam Hatip ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Ortaokulu öğrencilerine, Trafik Şube Müdürlüğünde görevli polis memurlarınca 2 gün trafik eğitimi verildi. Eğitimin ardından öğrenciler, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ve velilerin katılımıyla İsmet İnönü Ortaokulu önünde trafik uygulaması yaptı.

Ellerindeki "dur, geç" yazılı uyarı levhalarıyla trafik akışını sağlayan minikler, trafik polisi edasıyla araçların yolunu keserek okul arkadaşlarına, okul arkadaşlarını durdurarak da araçlara geçiş hakkı verdi.

İsmet İnönü Ortaokulu Müdürü Selahattin Kaya, projenin okul giriş ve çıkış saatlerinde öğrencilerin daha sağlıklı hareket etmeleri için gerçekleştirildiğini söyledi.

Amaçlarının hem öğrencilerde hem de sürücüler üzerinde farkındalık oluşturmak olduğunu ifade eden Kaya, okullardan seçilen gönüllü öğretmen ve öğrencilere Trafik Şube Müdürlüğü görevlilerince trafik eğitimi verildiğini ve verilen eğitimin uygulanması için okul giriş çıkışlarında öğrencilere yetki verildiğini söyledi.

Sürücülerin okul giriş çıkışlarında daha dikkatli davranmaları için bu projeyi geliştirdiklerini anlatan Kaya, okul geçit görevlisi öğrencilerin trafik polisi kadar yetkili olduklarını vurguladı.

Kaya, öğrenciyi ciddiye almayan, yanlış park yapan, kırmızı ışıkta geçen ve yaya geçidini kullanırken sıkıntı yaşatanlara gerekli cezaların bizzat öğrenciler tarafından kesileceğini ve emniyete bildirilerek gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber