Öğretmenlere, uzmanlık şoku..

MEB Bakanları Bu Kadar Aciz mi? (Uzman Öğretmenlik)

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Aralık 2013 00:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmenlere, uzmanlık şoku..

Evet MEB Bakanlarının acziyetinden ya da eğitim çalışanlarına saygısızlıklarından bahsediyoruz. Konumuz da Kariyer Basamakları (Uzman Öğretmenlik) adı altında Eski bakan ÇELİK döneminde yürürlüğe konulan uygulama.

Bu sorun 6-7 yıldır devam ediyor. Üstünden 4 bakan (Çelik, Çubukçu,Dinçer) geldi geçti bir arpa boyu yol alamadılar.

Onlar bu yolu alamazken öğretmenler her yolu arşınladılar. Hak arama yoluna düştüler, bazen kalktılar bazen tökezleyip düştüler...

Davalar açtılar kazandılar, belgelerini de aldılar paralarını da... Ama maalesef kendi bakanları sahip çıkmadığı için haklı davalarında haksız duruma düştüler.

Onlarca söz verildi, onlarca yazılar yazıldı. Milletvekilleri sordu, çalışmalar devam ediyor denildi fakat bir türlü sonuçlandırılamadı nedense...

Altı üstü iki cümlelik kanun maddesine bakardı çözüm. İstense yapılırdı. Yapılmadı yapılmak istenmedi. Eğitimciler kandırıldı, aldatıldı.

Şimdi de dava kazanıp bu hakkı elde eden öğretmenlerden önce belgeleri ardından paraları geri isteniyor.

Yazık değil mi Allah aşkına... Para geri istenirken de nedense peşin istenir, yasal faiziyle... Birkaç yıl bu parayı alan öğretmen için birkaç aylık demektir bu para... Sanki devlet yatırım fonuna taksitle para yatırdı, ütüne yasal faiz geliri geldi, şimdi de çekiyor.

Sayın bakan istese çözer bu işi. Çözmelidir de...

İlk bakanlar kuruluna getirir konuyu, maliye bakanlığından geri alma işlemi yapılmasın diye ricada bulunur, düzenleme meclise gelir ve geçer... Karşı çıkanı da yok zaten. Bakanlık başka şeyler düşünüyormuş, yok performans gelecekmiş, bilmem ne olacakmış... Bırakalım Allah aşkına. Aylar değil yıllardan bahsediyoruz. Başka bir niyetiniz varsa yapın da (zaten sormuyorsunuz yapacaksınız...) herkesi bir eşitleyin. Uzman olan olmayan önemli değil. Herkesin mali haklarını teslim edin.

Tekrar söyleyelim: bu uzmanlık anlamsızdır. Uzman olan neyin uzmanıdır dahi belli değildir. İki test çözmenin mi uzmanıdır? Kendi alanında dahi soru sorulmayan test midir ölçü?

Uzmansak(ki bende güya uzmanım). farkımız nedir diğerlerinden? Öğretmenliğin kendisi uzmanlık mesleği değil midir zaten? Bırakalım bu saçma sapan işleri ve uygulamayı da tüm öğretmenleri eşitleyelim.

Başka yol ve yöntemler bulun kariyer için, ama objektif olsun, adaletli olun, bilimsel olsun, anlamlı olsun, farkı olsun, yararlanılsın, yararlansın...

Yüzbinleri yöneten, milyonların bakanlığı bu acziyetten kurtulmalıdır... Sözler yerde kalmamalıdır. Sayın AVCI söz vermemiş olsa da söz veren arkadaşlarının bürokratlarının sözlerinin gereğini yerine getirmeli ve kısa sürede sorunu çözerek geriye dönük ödeme taleplerini de engellemelidir.

Maksut BALMUK

Uzman Öğretmen : )

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber