Askeri kurumlardaki tayin farklılıkları..

Sivil memurun özür durumu tayini, askeri kurumdan askeri kuruma değişiyor. İşte farklılıklar..

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Aralık 2013 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Askeri kurumlardaki tayin farklılıkları..

Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarının Karargahları ile bağlı birlik, kurum ve kuruluşlarında 657'e tabi olarak çalışan memurlarının tayinlerinde yapılan değişiklikleri geçtiğimiz hafta açıklamıştık. Tıklayınız.

Bugün ise Resmi Gazetede Jandarma genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığında çalışan memurların özür durumu tayinlerinde değişiklik yapıldı. Tıklayınız.

Ancak ikisi de askeri kurum olmasına rağmen iki farklı uygulama yaşanmaktadır. Aşağıdaki tabloda farlılıklar gösterilmiştir.

ÖZÜR DURUMU MSB, GENELKURMAY VE KUVVET KOMUTANLIKLARI JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI
Sağlık durumu özrü Var Var
Eş durumu özrü Daha önce eş sadece memur ise nakil istenebiliyordu. 21 Aralık tarihli değişiklikte eşin memur olmasının yanı sıra eşin işçi, sözleşmeli veya askeri personel olması halinde de nakil istenebilecek. Ayrıca eş özel sektörde en az 360 gün sigortalılık süresine haiz ise nakil isteyebilecek Eş kamu kurumlarında memur, işçi veya sözleşmeli olarak çalışıyor ise nakil istenebiliyor. Eşi özel sektörde çalışanlar nakil isteyemiyor.
Eğitim durumundan nakil Eğitim durumundan nakil istenebilmesi için en az lisans düzeyinde bir program kazanılması gerekiyor Eğitim durumundan nakil istenebilmesi için en az önlisans düzeyinde bir program kazanılması gerekiyor
Can güvenliği 27 Mart 2013'ten bu yana, bu kurumdaki sivil memurlar, kendisinin, eşinin veya bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının can güvenliğinin tehlikeye düşmesi halinde nakil isteyebiliyor. Kendisinin, eşinin veya bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının can güvenliğinin tehlikeye düşmesiş halinde nakil isteyebilme hakkı 24 aralık 2013 tarihi itibariyle geldi.
Boşanma durumu Eşi ile birlikte ikamet edenlerden, boşanma davası açan veya haklarında boşanma davası açılmış bulunanlara nakil isteme hakkı 27 Mart tarihinde getirilmiştir. Ancak bu hak 21 Aralıkta kaldırılmıştır. Eşi ile birlikte ikamet edenlerden, boşanma davası açan veya haklarında boşanma davası açılmış bulunanlara nakil isteme hakkı 24 Aralık itibariyle getirilmiştir.
Eşi vefat edenler Eşi vefat edenler nakil isteyebilmektedir. Böyle bir hak yok.
Eşi emekliye ayrılanlar Eşi kamu görevlisi olan Devlet memurlarının eşlerinin emekliye ayrılması ve bulunduğu yerden başka yerlerde ikamet etmeleri halinde, tayin istenebilmektedir. Böyle bir hak yok
Eşinden şiddet görenler Kendisi, eşi veya bakmakla yükümlü olduğu kişiler hakkında koruyucu ve önleyici tedbir kararı verilen memurlar nakil isteyebilmektedir. Böyle bir hak yok.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber