Sorgun'da engelliler zamanlarını çini yaparak değerlendiriyor

Yozgat'ın Sorgun ilçesi Gençlik Grubunun Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi Başkanlığı'na sunduğu "Engelleri Sanatla Aşıyoruz" projesi kapsamında 15 engelli genç, yaptıkları çini işlemeleri satışa sundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2013 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sorgun'da engelliler zamanlarını çini yaparak değerlendiriyor

Sorgun Gençlik Grubu'nun Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'na (Ulusal Ajans) sunduğu "Engelleri Sanatla Aşıyoruz" Projesi kapsamında engellilere yönelik olarak açılan kursa engelliler büyük ilgi gösterdi. 2 yıl önce başlatılan çinicilik kursuna şuana kadar 95 bayan ve 15 engelli gencin katıldığını belirten Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Erol, "Bugüne kadar bin fazla çini üretimi yapıldı. Son olarak 15 engelli gencimize yönelik açtığımız kursa engelliler büyük ilgi gösterdi. Toplam 250 saatlik bir kursun ardından engellilerin ürettikleri birbirinden güzel çiniler alıcı bekliyor. Bazı engelli kardeşlerimiz ürettikleri çinilerin bir çoğunu pazarlama imkanı buldular" dedi

Usta Öğretici Hale Ekim ise, farklı farklı engelli arkadaşların kursa katıldığını belirterek "İlk etapta titrek titrek yaptıkları çizgileri 3 haftalık süre içerisinde daha güzel yapmaya başladılar. Kursun sonunda ise birbirinden güzel desenleri çinilerin üzerinde yapmayı başardılar. Pazarlama yönünde de bir sıkıntı yaşamadılar. Bazı engelliler yaptıkları çinileri satma imkanı buldular" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber