Kimlik numarası haziranda vergi numarası oluyor

Haber Giriş : 28 Nisan 2006 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, kimlik numarasının hazirandan itibaren vergi numarası olacağını belirtti. Unakıtan ayrıca vatandaşa ne kadar kazandığına dair yeni sorular da soracaklarını söyledi.

Unakıtan, İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği tarafından düzenlenen ?Türkiye VIII. Vergi Kongresi?nin ?AB Giriş Sürecinde Türk Vergi Sisteminin ve Vergi Denetiminin Sorgulanması? konulu oturumuna katıldı.

Bakan Unakıtan, konuşmasında değişik bir uygulama yaptıklarını belirterek ?Bütün kimlik numaraları haziran ayından itibaren vergi numarası oluyor. Artık herkesin kimlik numarası vergi numarası olacak. Bundan sonra daha değişik sorular soracağız, 'Kardeşim gel bakalım. 30 yaşına gelmişsin, şimdiye kadar ne kazanıyorsun, ne yedin, ne içtin, nereden kazandın, bir hesabını ver bakalım' diyeceğiz? dedi.

Unakıtan, Vergi Dairesi Otomasyon Projesi'nin başlatıldığını da anımsatarak, otomasyon sistemi içine girmeyecek hiçbir vergi dairesi kalmayacağını sözlerine ekledi.

referans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber