Yeni Bakanlardan ilk açıklamalar.../ Video

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na getirilen Ayşenur İslam, "Çok başarılı bir bakanın yerine bu göreve getirildim. İnşallah onun kadar başarılı olabilmek için elimden gelen gayreti göstereceğim" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2013 00:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU

Avrupa Birliğ Bakanlığı'na getirilen Çavuşoğlu:- "Egemen beyle çok eski dostuz. Görevi ondan devralmak önemli"

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığına getirilen Mevlüt Çavuşoğlu, "Egemen beyle çok eski dostuz. Görevi ondan devralmak önemli" dedi. Çavuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, kendisini bu göreve uygun gördüğü için teşekkür ettiğini belirtti.

Egemen Bağış'ın bakanlıktan ayrılacak olması nedeniyle buruk bir sevinç yaşadığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Egemen beyle çok eski dostuz. Görevi ondan devralmak önemli. Bakanlığa benim atanmamdan kendisini de çok memnun oldu" diye konuştu. Çavuşoğlu, siyasette bu gibi bayrak ve görev değişimlerinin olabildiğinin altını çizerek, AB ile ilişkilerin daha iyi noktalara gelmesi için Egemen Bağış'ın desteğini alacaklarını kaydetti.

Eski Ekonomi Bakanı Çağlayan, Ekonomi Bakanlığı'na getirilen Zeybekçi'yi, atamanın ardından arayarak tebrik etti ve başarı diledi. Ekonomi Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Çağlayan, Ekonomi Bakanlığı'na atanan Zeybekçi'yi, atamanın ardından arayarak kutladı ve başarı dileğinde bulundu. Çağlayan'ın, bakanlık devir teslimini hemen gerçekleştirmeye hazır olduğuna da belirtti. Zeybekçi'nin Denizli'den gelecek olması nedeniyle Ekonomi Bakanlığı'ndaki devir teslim töreninin yarın saat 12.00'de gerçekleştirileceği kaydedildi.

EMRULLAH İŞLER

"Bu kabine revizyonu, hem şahsım ve ailem hem de Türk milleti için hayırlı olsun"

- Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, bu kabine revizyonunun, hem şahsı ve ailesi hem de Türk milleti için hayırlı olmasını diledi.

Adalet Bakanlığı'na atanan Bekir Bozdağ'ın yerine Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, ilk duygularını AA'ya anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisini bu göreve layık gördüğünü belirten İşler, "İnşallah memleketimiz için, hepimiz için elimizden gelen gayreti göstereceğiz, Allah utandırmasın diyorum" dedi.

İşler, bu kabine revizyonunun hem şahsı ve ailesi hem de bütün Türk milleti için hayırlı olması temennisinde bulundu.

AYŞENUR İSLAM

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na getirilen İslam: - "Çok başarılı bir bakanın yerine bu göreve getirildim. İnşallah onun kadar başarılı olabilmek için elimden gelen gayreti göstereceğim"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na getirilen Ayşenur İslam, "Çok başarılı bir bakanın yerine bu göreve getirildim. İnşallah onun kadar başarılı olabilmek için elimden gelen gayreti göstereceğim" dedi.

İslam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni görevini başarıyla yürütmek için gayret göstereceğini söyledi.

Bakanlık görevi sırasında AK Parti'den Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösterilen Fatma Şahin'in çok önemli hizmetler gerçekleştirdiğini vurgulayan İslam, "Çok başarılı bir bakanın yerine bu göreve getirildim. İnşallah onun kadar başarılı olabilmek için elimden gelen gayreti göstereceğim. Fatma hanım, çok önemli hizmetler yaptı, inşallah biz de bunun devamını getiririz" diye konuştu.

Görevin kendisi için sürpriz olduğuna dikkati çeken İslam, "Bu görevler beklenmez, istenmez. Bize tebliğ edildiği andan itibaren başarılı olunmak için çalışılır" ifadesini kullandı.

NİHAT ZEYBEKÇİ

Ekonomi Bakanlığına getirilen AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, "Yarından itibaren yine alışık olduğumuz o tempoyla çok daha fazlasını katarak, üzerimizdeki sorumlluğun da bilincinde olarak koşmaya devam edeceğiz" dedi.

Bakanlar Kurulu'nda görev aldığı haberini Denizli'deki konutunda alan Zeybekci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ekonomi Bakanı olarak atanmasının kendisi için sürpriz olduğunu ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bu güven ve teveccünden dolayı teşekkür eden Zeybekci, şunları kaydetti:

"Allah razı olsun. Allah utandırmasın inşallah. Rabim hayırlı hizmetlere vesile kılsın. 'Ülkemiz için, memleketimiz için, millletimiz için ve ekonomimiz için hayırlı olur inşallah' diyorum. Yarından itibaren yine alışık olduğumuz o tempoyla çok daha fazlasını katarak, üzerimizdeki sorumlluğun da bilincinde olarak koşmaya devam edeceğiz. Hayırlı olsun inşallah."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber