4 komisyon başkanı Bakan oldu

TBMM'nin dört ihtisas komisyonu başkanı, kabinenin yeni bakanları oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2013 00:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Elvan Ulaştırma; Eğitim Komisyonu Başkanı Işık Bilim ve Teknoloji; Sanayi Komisyonu Başkanı Zeybekci Ekonomi; Bayındırlık Komisyonu Başkanı Güllüce Çevre ve Şehircilik bakanlığı görevlerine getirildi

Meclis'teki dört ihtisas komisyonu başkanı, Bakanlar Kurulu'nun yeni üyeleri oldu.

24. Dönem'in başından bu yana TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini yürüten AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı görevine getirildi.

Yine bu dönemin başında Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı olan AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce, kabinede Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev aldı.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığı'nı 31 Ocak 2013'ten beri yürüten AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, görevini hemşehrisinden devraldı. Işık, kendisi gibi Kocaeli Milletvekili olan Nihat Ergün'den boşalan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koltuğuna oturdu.

Meclis Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı'na 8 Ekim'de seçilen AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, kabinenin yeni Ekonomi Bakanı oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber