Mesaj at, kredi kartın gelsin!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2006 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, bankaların kredi kartı talebi toplama yöntemlerine açıklık getirildi. İşte bankaların kredi kartı talebi toplama yöntemleri

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), bankaların, telefon, çağrı merkezi, kendi elektronik işlem cihazları, internet siteleri, kısa mesaj servisi (Short Message Service-SMS), elektronik posta ve mektup ile potansiyel ve mevcut müşterilerine ziyaret yoluyla kredi kartı talebi toplamalarını uygun gördü.

BDDK'nın 20 Nisan tarihli kararı ile bankaların kredi kartı talebi toplama yöntemlerine açıklık getirildi. Buna göre, 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'nun 8. maddesinin birinci fıkrası uyarınca bankalar, kart çıkaran kuruluşların genel müdürlük ve şubeleri dışında, maaş ödemesine aracılık ettikleri resmi ve özel kuruluşlar da dahil olmak üzere mevcut ya da potansiyel müşterilerine ziyaretler yapmak suretiyle kredi kartı talebi toplayabilecek.

Ayrıca karar ile bankaların, telefon, çağrı merkezi, kendi elektronik işlem cihazları, internet siteleri, kısa mesaj servisi, elektronik posta ve mektup yoluyla kredi kartı talebi toplamaları da uygun görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber