Yıldırım: HSYK Danıştay'a talimat verdi

Ulaştırma Denizcilik ve Ulaştırma Eski Bakanı ve AK Parti İzmir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım derin operasyonla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2013 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yıldırım: HSYK Danıştay'a talimat verdi

İşte Yıldırım'ın açıklamasından satır başları...

-Ciddi anlamda hukuk hatası var. Burada gizlilik ihlali var. Kime gizli? Soruşturduğunuz insana gizli medyaya serbest. Bu doğru bir şey değil. Ceza muhakemesi kanunu diyor ki soruşturma evresinde gizlilik vardır.

HSYK DANIŞTAY'A TALİMAT VERDİ

-Gizlilik ihlal olduysa savcı görevini yapamamıştır. HSYK'yı bu hale getiren biziz. HSYK açıkça Danıştay'a talimat verdi.

-Bir gün HSYK bu Anayasa'ya aykırıdır diyor. Danıştay'da bir gün sonra toplanıyor ve bu doğrultuda karar veriyor. Bu işin muhataplarının savunmasının alınmasını lazım. Başkan korsan bir şekilde topluyor ve kararı alıyor.

TÜRKİYE'NİN PROJELERİNİ AKAMETE UĞRATMAK İSTİYORLAR

-Derin operasyon iddialarına vakıf değilim. Bir kısmı kamuoyuna yansıtıldı. İran Irak ilişkileri Halka Bankası... Burayla devlet de ticaret yapıyor. Bu normal bir çalışmadır. Kötü olan bizim savcımız bu boyutu da çalışma kapsamına almış olmasıdır. Keşke yolsuzlukla sınırlı tutsa bu konuyu.

Bugün yolsuzluktan ziyade Türkiye'nin ne kaybedip ne kazanacağını konuşuyoruz. Ülkenin ekonomisinin çökertilmeye çalışılması çok küçük görülecek bir şey değil.

Türkiye'nin projelerini akamete uğratmak istiyorlar.

BAYRAKTAR'IN AÇIKLAMASINA ŞAŞIRDIM

Bakan Bayraktar'ın açıklamalarına doğrusu şaşırdım. O açıklama kızgınlıkla yapılmış bir açıklamadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber