'Türkiye'de 16 bin imam açığı var'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2006 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Bilal Eser, Türkiye'de 16 bin camide imam hatip, okullarda da 60 bin din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni açığı bulunduğunu belirterek, "Devlet buralardaki açığı doldurmazsa, Hizbullah başta olmak üzere terör örgütleri buraları işgal edebilir" dedi.

Sendikanın Bursa Şubesi'ni ziyaret eden Genel Başkan ve Türkiye Kamu Sen Genel Mevzuat Sekreteri Bilal Eser, okullardaki ve camilerdeki din görevlisi ve öğretmeni açığına dikkat çekti. Basın toplantısı düzenleyen Eser, Türkiye'de 16 bin camide imam hatip, okullarda da 60 bin din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni açığı bulunduğunu belirterek, "Devlet bu boş kadroları doldurmadığı taktirde buralar başta Hizbullah örgütü olmak üzere çeşitli örgütler tarafından işgal edilebilir. Bizler din konusunda doğru olan neyse halkımıza anlatmaya çalışıyoruz. Biz bugüne kadar kimsenin işine, branşına karışmadık" dedi.

Din konusunda ilgili ilgisiz herkesin konuştuğunu, özellikle bazı medya organlarının reiting uğruna, magazin programlarında bile dini konuları ele aldığını belirten Eser, "İshal hastalığı diye bir hastalık var. Tıpçıların söylediğine göre tehlikeli bir hastalık değil. Ama ishalin bir ikinci çeşidi var. O hastalık kanser hastalığından daha tehlikeli. Özellikle din konusunda ağız ishaline yakalananlar var. Herkes konuşuyor. Hiç kimse kusura bakmasın, herkes haddini bilsin, herkes hakkını bilsin. 72 milyon insanın kafasını karıştırmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Eğer konu din konusu ise bu konuda ihtisas sahibi olan Diyanet İşleri Başkanlığı konuşur. Onun dışındakilerin konuşma ve fetva verme hakkı yoktur" diye konuştu.

Eser, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün teşkilat yasasının bulunmadığını hatırlatarak, "Diyanet İşleri Başkanlığı hazırladığı yasayı 20 defa Başbakanlığa gönderdi. Başbakanlık ise 21.defa geri gönderdi. Bunun içeriği nedir, kimse bilmiyor. Sendikalar, kamuoyu ve taşra teşkilatları bunu tartışmadan doğruyu bulmak mümkün değil. Kimseye fayda getirmez" dedi.

Eser, AB Uyum Yasaları kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Cuma hutbelerinde "Allah indinde tek din İslam'dır" ayetinin okunmasını kaldırıp kaldırmadığı yönündeki soru üzerine ise, "Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun kesinlikle böyle bir kararı yok, olmadı, olamaz. Böyle bir karar yok. Birileri bir yerden bir şey üretti. 'Allah'ın indinde tek din İslam'dır' ayetini hiçbir din görevlisinin söylemesinin önüne kimse geçemez. Onu bir yıl önce birileri gündeme attı. Ve sayın bakan başta olmak üzere ona en sert cevabı verdi, bizler verdik. Önceki gün Avrupa Birliği ile ilgili basında yer aldı bu konu. Ama böyle bir şeyin olması mümkün değil. Ve Diyanet İşleri Başkanlığı böyle bir şeye alet olmaz" şeklinde konuştu. Eser, ülkenin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber