Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Personeline, Fazla Çalışma...

MERNİS, Kimlik ve Adres Paylaşımı Sistemleri projelerinde görevlendirilen ve fiilen fazla çalışma yapan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilâtı personeline (sözleşmeli personel dahil) fazla çalışma ücreti ödenecek. Düzenlemeye imkan veren "5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu" 29/04/2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Nisan 2006 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun fazla çalışma ücreti başlıklı 66'ncı maddesinde yer alan hüküm şu şekildedir:

"MERNİS, Kimlik ve Adres Paylaşımı Sistemleri projelerinde görevlendirilen fiilen fazla çalışma yapan Genel Müdürlük merkez ve taşra teşkilâtı personeline (sözleşmeli personel dahil), ayda elli saati ve yılı merkezî yönetim bütçe kanununda belirtilen fazla çalışma ücretinin üç katını geçmemek üzere Bakanlıkça belirlenecek esaslar çerçevesinde fazla çalışma ücreti ödenir."

Buna göre, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde çalışan memur ve sözleşmeli personelden;

1- MERNİS, Kimlik ve Adres Paylaşımı Sistemleri projelerinde görevlendirilen,
2- ve Fazla çalışma yapanlara,
ayda elli saati aşmamak üzere fazla çalışma ücreti ödenebilecektir.

Bu düzenleme sonrasında İçişleri Bakanlığınca bir esas ve usul belirlemesi yapılacaktır.

2006 yılı Bütçe Kanununa göre saat başı fazla çalışma ücreti 80 YKr olarak tespit edilmiştir. Ancak, fazla çalışma ücretinin ne kadar olacağına, 2006 yılı için belirlenen 80 YKr'nin 3 katını geçmemek üzere, İçişleri Bakanlığınca karar verilecektir.

Fazla çalışma ücretinin, minimum rakam olan 80 YKr olarak belirlenmesi halinde; MERNİS, Kimlik ve Adres Paylaşımı Sistemleri projelerinde görevlendirilen ve ayda elli saat çalışan bir personele 50*80=40 YTL fazla çalışma ücreti ödenecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber