Artık, 'İlköğretim Mezunları' Memur Olamayacak

2002 yılındaki KPSS sınavına lisans mezunları, meslek yüksekokullarının adalet/ teknik programları ve meslek liselerinin adalet/ teknik alanları mezunları/ mezun olabilecekleri başvurabilmişti. 2004 yılındaki KPSS sınavına ortaöğretim (lise ve dengi meslek liseleri), önlisans ve lisans mezunları girebildi. 2006 yılındaki KPSS'ye girebilecekler ise geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından açıklanmıştır. Değişen bir şey yok. 2006 yılı KPSS sınavlarına da ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunları girebilecek. Devamı için tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Nisan 2006 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son üç sınav kılavuzuna göre Devlet, 2002 yılından bu yana, ilköğretim mezunu (ilkokul ve ortaokul) memur alımı yapmamaktadır.

Bu, bir anlamda, 2002 yılında bir karar alındığını, bu kararın bu yıl da uygulandığını ve artık ilköğretim mezunlarının Devlete memur olarak girmelerine son verildiğini göstermektedir.

Ancak, Türkiye İş kurumu tarafından yayımlanan işçi alım tebliğinde; kamu kurumlarının ihtiyaç duyması halinde işçi statüsünde çalıştırmak üzere ilköğretim mezunlarını arayabilecekleri, buna ilişkin ilanın Türkiye İş Kurumu tarafından yayımlanacağı ve işçi statüsüne atamanın ise başvuranlar arasından kur'a usulüyle belirleneceği belirtilmiştir. Buna göre ilköğretim mezunları, eğer bir kamu kurumu ihtiyaç duyarsa, Devlette sadece işçi statünde çalışabilecektir. Ziyaretçilerimize şu hatırlatmada bulunmak istiyoruz: 2005 yılında daimi içi statüsünde hiç ilköğretim mezunu aranmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber