Sinoplu çocukların dileklerini gerçekleştirdiler

SİNOP Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyelerinin başlattıkları 'Bir dilek de sen tut' projesi ile 400 çocuğun yeni yıl dilekleri gerçekleştirildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Aralık 2013 19:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sinoplu çocukların dileklerini gerçekleştirdiler

Sinop Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri yeni yılda çocukları sevindirmek için ilginç bir proje hazırladı. Gençlik Meclisi üyeleri 'bir dilek de sen tut' adıyla başlattıkları proje kapsamında, Uğur Mumcu Meydanı'nda bulunan bir çam ağacını ışıklandırıp süsleyerek yılbaşı ağacı haline dönüştürdü. Sonra da önüne bir dilek kutusu koyarak çocukların ad, soyad ve telefon numaraları ile birlikte yeni yıl dileklerini yazarak dilek kutusuna atmasını sağladı. Yılbaşı ağacına ulaşamayan hasta ve engelli çocukları da unutmayan gençler, hazırladıkları dilek kutusu ile Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki çocukların ayağına giderek yeni yıl dileklerini aldı. Daha sonra esnafı, işadamlarını ve vatandaşları dolaşarak projelerini anlatan gençler çocukların yeni yıl dileklerini gerçekleştirmek için yardım topladı.

Alınan hediyeler Sinop Belediye Başkanı CHP'li Baki Ergül ve Gençlik Meclisi üyeleri tarafından Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen organizasyonla çocuklara teslim edildi. 'ÇOCUKLARI MUTLU GÖRMEK BİZİ DE MUTLU ETTİ'

Çocukların bazıları hayalinde kurduğu oyuncağı, bazıları istediği ayakkabıyı ellerinde görünce büyük mutluluk yaşadı. Bazı çocuklar da hediyelerini alırken gözyaşlarını tutamadı. Çocuklara tek tek kendilerinin ilettiği dilek kağıtları eşliğinde hediyelerini sunan Belediye Başkanı Baki Ergül, çocukların yeni yılını kutlayarak projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Dilek kutusuna dileğini yazan 400 çocuğun makul seviyedeki dileklerini gerçekleştirdiklerini söyleyen Sinop Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Kemal Önder, "Yeni yılda çocukları sevindirmek için başlatmış olduğumuz projemize, Sinoplu büyüklerimiz, işadamlarımız, esnafımız çok duyarlı davrandı. Projemize katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Elimizden geldiğince kutudan çıkan dilekleri gerçekleştirmeye çalıştık. Çocuklarımızı mutlu görmek bizi de mutlu etti" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber