Eskişehir'de sağlık skandalı

Haber Giriş : 01 Mayıs 2006 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de Verem Savaş Dispanseri'nde çalışan birçok kişinin aynı zamanda alt katta açılan poliklinikte da yöneticilik yaptığı belirlendi. İl Sağlık Müdürü Seraceddin Çom'un talimatıyla yapılan araştırmada, dernek yöneticilerinin, dispanserin alt katına açılan özel poliklinikte yöneticilik yaptığı ve hastaların çoğunun Verem Savaş Dispanseri'nden buraya sevk edildiğini ortaya çıktı. Dispanserin rant kapısına dönüştürüldüğünü ve usulsüz uygulama yapıldığını belirlediklerini söyleyen Sağlık Müdürü Çom, 'Verem Savaş Derneği, dispanserin alt katına Verta Tıp Merkezi adında özel bir poliklinik açtı. Yaptığımız incelemede dispanserde muayene olan 100 hastadan 70'i buraya sevk edilmiş. Burada bir rant olayı var' dedi. Dispanserde çalışan 35 kişinin yattıkları yerden maaş aldıklarını belirlediklerini kaydeden Çom, 'Buraya geçen ay gelen 415 hastadan 3'ü verem hastası olarak gösterilmiş. Eskişehir'de kayıtlı 29 verem hastası var. Bu kurumda çalışan sayısı ise 35. Oturdukları yerden maaş alıyorlar. Haksızlığı giderdik ve Verem Savaş Dispanseri'ni kapattık' diye konuştu.

POLİKLİNİĞE SEVK

Verem Savaş Dispanseri'nin Sağlık Bakanlığı'ndaki Verem Savaş Dairesi Başkanlığı'na bağlı olduğunu ifade eden Çom, 'Dispanserin devredilmesi söz konusu değildir. Bu dispanserde 6 ayda 463 kişi muayene olmuş ve 4 verem hastası çıkmış. 320 kişi ise Verta'ya sevk edilmiş. Sevk almak için dispanseri kullanmak istiyorlar.' diyerek dispanserde 2001-2005 yılları arasında 28 bin kişi muayene edildiğini ve her kişiden 4 YTL Verem Savaş Derneği'ne para alındığını belirtti.


Başkan, kendini maaşa bağlamış
VEREM Savaş Derneği Başkanı Ali İhsan Özdemir'in, Verta Tıp Merkezi'ne kendini 'koordinatör' olarak atayıp, yüksek oranda maaş aldığı ortaya çıktı. Dernek karar defterinde de onaylanan atama, tepkilere neden oldu. Dernek Başkanı Ali ihsan Özdemir, dispanserin kapatılmasının doğru olmadığını belirterek, İl Sağlık Müdürlüğü'nün bu haksızlıktan bir an önce dönmesini talep etti.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber