Bakanlar Kurulunun gündemi kalkınma planı...

Haber Giriş : 01 Mayıs 2006 09:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanıyor. Kabinenin gündeminde dokuzuncu kalkınma planı, AB tarama süreci ve terör var.

Görüşmelerine geçtiğimiz hafta başlanan dokuzuncu kalkınma planı üzerindeki çalışmalar bu hafta da Bakanlar Kurulu'nda devam edecek.

İlk kez yedi yıllık olarak hazırlanan plan, 2007-2014 yıllarını kapsayacak.

Bakanlar Kurulu'nun gündeminde, terörle mücadele de var. Milli Güvenlik Kurulu'nun ardından gelişmeler kabine tarafından da ele alınacak.

Türk askerinin Güneydoğu sınırındaki hareketliliği sürerken, Meclis'e sevkedilen Terörle Mücadele Yasa Tasarısı üzerinde CHP'nin iddiasıyla gündeme gelen tartışmalar da masaya yatırılacak.

Tasarı salı günü Meclis Adalet Komisyonu'nda görüşülecek. CHP'nin "Öcalan'a af getiriyor" dediği altıncı madde konusunda hükümetin bir tutum belirlemesi bekleniyor.

Kabine, AB tarama sürecini de değerlendirecek. Eğitim-kültür ve bilim-araştırma başlıklarında müzakereler başlıyor, son hazırlıklar konuşulacak.

Ancak kamu alımları başlığında üç eşik geçilmeden AB müzakerelere başlanmaması kararını aldı. Bakanlar Kurulu bu gelişme ile birlikte süreci masaya yatıracak.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber