Bakanlıktan 'bu hastane hasta eder' açıklaması

Sağlık Bakanlığı, Üsküdar Devlet Hastanesi'ne ilişkin "Bu hastane hasta eder" başlığı ile verilen haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2014 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanlıktan 'bu hastane hasta eder' açıklaması

Bazı medya kuruluşlarında "Bu hastane hasta eder" başlığı ile verilen haberde Üsküdar Devlet Hastanesi'ne ait bir takım iddiaların ve fotoğrafların yer almasına ilişkin Sağlık Bakanlığı yazılı açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Üsküdar Devlet Hastanesi hizmet binası Bakanlığımızın hastane yenileme projeleri arasında yer almaktadır. Yeni hastane projesi kapsamında hastane ana binası yıkılıp, modern bir hastane inşa etmek üzere bütün hazırlıklar yapılmış ve tüm süreçleri tamamlanmıştır. Ancak hizmetin aksamaması ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için mevcut binanın yıkımı, Üsküdar Devlet Hastanesi'ne bağlı Validebağ Ek Hizmet Binası'nın deprem güçlendirme çalışmasının tamamlanıp, Haziran ayında teslim edilmesinden sonra gerçekleştirilecektir. Buna rağmen yıkılacak olan ana binada daha sağlıklı mekanlarda hizmet vermek adına iyileştirme çalışmaları yapılmaktadır" denildi.

Haberde yer alan fotoğrafların hastaların kullanımına tamamen kapalı ve yenilenme kapsamında olduğu kaydedilen açıklamada, "Haberde bahsi geçen inşaat moloz ve hafriyat atıkları hafta sonu ve mesai saatleri dışında yapılan yenileme çalışmalarına ait olup, hastanenin arka tarafında bulunan ve vatandaşlara tamamen kapalı olan alanda toplanmaktadır. Bu alana ait fotoğraflar ise bu zaman dilimine ait" ifadelerine yer verildi.

Haberde yer alan "laboratuvarda kullanılmış tıbbi malzeme atıkları siyah poşetler içinde kapının önüne yığılmış" iddiasının asılsız olduğu belirten açıklamada, "Tıbbi ve tehlikeli atıklar dünya standartlarına uygun şekilde kırmızı tıbbi atık poşetleri ile ilgili depolarda toplanmaktadır" bilgisi verildi.

Bu hastane insanı hasta eder

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber