Tokat, en çok proje ödülü alan il oldu

Tokat, “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik" proje başvuru sayısında ve ödüle layık görülerek en çok ödül alan il oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2014 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'yı makamında kabul etti. Vali Taşkesen, Türkiye'de en iyi 24 projeden 6'sının Tokat'tan çıkmasının Ankara, İstanbul, İzmir gibi Büyükşehirleri geçerek şehri birincilik koltuğuna oturttuğunu söyledi. Bu ivmenin 2014 yılında da devam etmesini dileyen Vali Taşkesen, "Eğitimde Tokat'ı daha iyi yerlere taşımak için gereğini yapıyoruz. Her eğitimle ilgili konuşmamda, eğitimin idareciler için bir baraj dersi olduğunu, bu baraj dersini geçemeden bana göre bu başarının diğer kategorilerde başarı olsa da bu başarının kalıcı olmayacağını söylüyorum" dedi.

Açıklamaların ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın isminin yazılı olduğu kalem hediyesini Vali Mustafa Taşkesen'e İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı takdim etti.

TOKAT, EN ÇOK PROJE ÖDÜLÜ ALAN İL OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı'nca yenilikçi uygulamaların eğitim sistemine kazandırılması, öğrenci ve öğretmenlerin daha iyi eğitim ve öğretim imkanları sunulması amacıyla 10 kategoride "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" verildi. Toplam 750 başvurudan Tokat 247 başvuru ile en çok başvuru yapan il oldu. Ayrıca Bakanlık tarafından 24 proje ödüle layık görülürken, Tokat 6 proje ödüle layık görülerek en çok ödül alan il oldu. Yenilikçi eğitim ve öğrenme program ve yöntemlerin uygulanması suretiyle eğitimde kalite ve başarı seviyesinin yükseltilmesi kategorisinde "Özgün Eğitim Materyalleri Geliştirilmesi" projesi ile ödüle layık görülen İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ödülünü proje koordinatörü olan Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'nın elinden aldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber