Özel hastanelerin Check-up vurgunu

Haber Giriş : 02 Mayıs 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel hastaneler devletin parasını ödemediği ?check-up'ın formülünü buldu. Kamu çalışanları sevkini alıp geliyor. Muayene sonrası tüm tahliller ve incelemeler tek tek yapılıp devlete fatura ediliyor. Bu durumda hastane de, hasta da memnun oluyor...

SAĞLIK kuruluşlarında bugünlerde ?ücretsiz-check-up' bilmecesi yaşanıyor. Devletin, özel sağlık kuruluşlarından aldığı sağlık hizmetleri arasında check-up yer almıyor. Ancak hastaneler bunun için ilginç bir formül buldu bile. Özel hastaneler, poliklinikler ve özellikle tıbbi laboratuarlarda uygulanan bu yeni formülle, bugünlerde kamu çalışanlarına yönelik check-up kampanyası sürdürülüyor.

BİR SEVKLE İŞ BİTİYOR

UYGULAMA tamamen resmi yazışmalara uygun bir şekilde yapılıyor. Resmi yazışmalarda ?check-up' kelimesine yer verilmiyor. Ancak check-up yaptırmak isteyen kişi, çalıştığı kurumdan muayene için aldığı sevkle check-up'ını da rahatlıkla yaptırıyor. Sevkini onaylattıran çalışan, ?check-up' duyurusu yapan özel sağlık kuruluşuna giderek randevu alıyor ve normal giriş işlemlerini yaptırıyor.

ALAN RAZI, VEREN RAZI

ÖZEL bir ilgiyle karşılanan kamu çalışanının, önce sevkini aldığı bölümde muayenesi yapılıyor ve istediği tahliller soruluyor. Daha sonra check-up amacıyla kendi istediği ve doktorun da eklediği tahliller, filmler ve diğer tetkikler tek tek yazılıp yaptırılıyor. Ardından devlete fatura ettiriliyor. Bu uygulamaya ne çalışanın, itirazı oluyor ne de sağlık kuruluşunun.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber