SSK, 500 Adayı Mağdur Etti/ Ediyor

2005 yılının son memur atamalarının başvuruları 28 Aralık 2005- 6 Ocak 2006 tarihleri arasında yapıldı. Başvuran adayların yerleştirme sonuçları 27 Ocak 2006 tarihinde ÖSYM tarafından açıklandı. Yerleştirme sonrasında tercih kılavuzunda kadroları yer alan SSK, kuruma yerleşen adayların 07-17 Şubat tarihleri arasında başvuru yapmasını istedi. Ancak, tüm kamu kurumları yerleştirme işlemi sonuçlarını tamamlamasına rağmen SSK hala atama işlemlerini tamamlayamadı. Devamı için tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Mayıs 2006 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK'nın boş kadroları ne zaman yayınlandı?

Tüm kamu kurumları gibi SSK'nın atama yapmak istediği boş memur kadroları ÖSYM Tercih kılavuzunda yer aldı. Bu kılavuz 28 Ocak'tan itibaren ÖSYM sınav temsilciliklerinde dağıtıldı. Başvuru işlemleri internet üzerinden yapıldı ve 6 Ocak tarihinde sona erdi.

Yerleştirme sonuçları ne zaman açıklandı?

SSK'nın da aralarında bulunduğu kamu kurumlarının boş kadrolarına başvuran memur adaylarının puan ve tercih üstünlüğüne göre yerleştirme işlemleri 27 Ocak tarihinde ÖSYM'nin sitesinde açıklandı.

SSK, adaylara çağrıyı ne zaman yaptı?

SSK Personel ve Eğitim Daire Başkanlığı 6 Şubat tarihinde SSK'nın sitesinde yayımlattığı duyuruda, adayların 7-17 Şubat tarihinde istenen belgelerle birlikte başvurmasını istedi

İki buçuk ay geçti?

Belgelerin teslim süresinin üzerinden 2,5 ay geçti. Ancak SSK istenen belgeleri teslim eden adayların atama işlemlerini tamamlayamadı. Bu süreçte, SSK Başkanlığı, adaylara verdiği cevaplarda, 2005 yılındaki açıktan atama izinlerinin 2006 yılında da kullanılmasına yönelik Başbakanlık olurunu beklediğini açıkladı. ancak Başbakanlık oluru geçen ay başlarında çıkmasına rağmen hala beş yüzü aşkın adayın atama işlemleri tamamlanamamıştır.

Tüm kurumlar atamaları tamamladı

Sitemize iletilen bilgilere göre tercih kılavuzunda yer alan SSK ile aynı statüde olan Bağ-Kur Genel Müdürlüğünün de aralarında bulunduğu kamu kurumlarının tümü atama işlemlerini tamamladı.

SSK Başkanlığının bir an önce bu adayların mağduriyetini gidermeli ve neler olduğunu, neden atamaları yapmadığını, neden diğer kamu kurumları işlemleri tamamlarken kendisinin geciktiğini adaylara açıklamalıdır. Yeni bir KPSS sınav başvurularının devam ettiği böylesi bir dönemde ne SSK'nın ne de başka bir kamu kurumunun BELİRSİZLİK yaratmaya hakkı yoktur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber