Okullarda PKK'yla mücadele görevi öğretmenlere veriliyor

Haber Giriş : 03 Mayıs 2006 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı Toplumla İlişkiler Daire Başkanlığı (İBTİDB), 81 il valiliğine gönderdiği ?tedbir maddeleri' konulu yazıyla, ilk ve ortaöğretim okullarında PKK'ya karşı branş öğretmenlerinden oluşan komiteler oluşturulmasını istedi.

İBTİDB, örgüte yardım eden şirketlerden basın yayın organlarına kadar bir dizi tedbir sıraladı. İBTİDB, 6 Mart 2006'da valiliklere ?Gizli' ibareli ?Bölücü faaliyetlere yönelik eylem planı 81 il valiliği ile tedbirde adı geçen valiliklere gönderilen tedbir maddeleri' adlı bir yazı gönderdi. Tedbir maddeleri uyarınca ilköğretim ve ortaöğretim okullarında branş öğretmenlerinden oluşan komiteler oluşturuldu. Komiteler, özellikle Doğu ve Güneydoğu'da örgüt tarafından istismar edilen okul çağındaki çocukları tespit ederek, onların eğitim başta olmak üzere barınma, beslenme gibi sorunlarını çözmede yardımcı olacak. Bu durum öğrencilerin öğretmenleri tarafından ?fişleneceği' eleştirilerini de beraberinde getiriyor. İBTİDB, valiliklerden ?Öğrencileri terör örgütlerine karşı bilinçlendirmek için, tüm okullarda, yurt ve pansiyonlarda periyodik olarak seminer, konferans, panel vb.? düzenlenmesini istedi.

Valiliklere gönderilen yazıda, ?Bölücü terör örgütü tarafından kandırılan gençlerin tekrar topluma kazandırılabilmesi maksadıyla, aileler aracılığıyla bire bir bilgilendirme yapılacak ve bu gençlerin rehabilitasyon sürecinden geçmeleri sağlanacaktır.? denildi. Yatılı ilköğretim bölge okulları ve pansiyonlu ilköğretim okulları için de bir dizi önlemden söz edilen yazıda, kız yurtlarında kadın öğretmenlerin görevlendirilmesi istendi. Yazıda Kürtçe uyarısı da yapılarak, ?Türk vatandaşlarının yaşamlarında geleneksel olarak kullandıkları dil ve lehçelerin eğitim dili olmasına izin verilmeyecektir.? denildi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber