Karabük'te sigara denetiminde 32 bin lira ceza kesildi

Karabük Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sezgin Tiryaki, Karabük’te 2013 yılı içerisinde dumansız hava sahası projesi kapsamında sigara denetimlerinde 32 bin 629 lira para cezası kesildiğini söyledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2014 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karabük'te sigara denetiminde 32 bin lira ceza kesildi

Karabük Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sezgin Tiryaki, Karabük'te 2013 yılı içerisinde dumansız hava sahası projesi kapsamında sigara denetimlerinde 32 bin 629 lira para cezası kesildiğini söyledi.

Konu hakkında açıklama yapan Karabük Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Sezgin Tiryaki "Devletimizin önlemlerle sıkılaştırdığı sigarayı bırakma kampanyaları ve dumansız hava sahası çalışmaları kapsamında Karabük'te denetimlerimiz 2013 yılında yoğun bir şekilde devam etmiştir ve bu kapsamda 7 bin 736 denetim gerçekleşmiştir. Bu denetimlerde toplam 32 bin 629 TL cezai işlem uygulanmıştır. Geçtiğimiz Temmuz ayında kanunda yapılan değişiklikle cezaların katlanarak artırılması ön görülmüş aynı suçu 4 defa işleyen işletmelerin 10 gün süre ile iş yerlerinin kapatılması ve cezai işlemler uygulanacaktır. Sigara denetimleri kapsamında sürücülerimiz de direksiyon başında sigara içmemeleri önem arz etmektedir. Cezanın ne şekilde ve nereden geleceğini bilmeyen sürücülerimiz bu konuya dikkat etmelidirler. 15 yaş ve altı erken yaşta sigara içme alışkanlığına giren gençlerimizin de denetimler sayesinde bu alışkanlığa başlamadan uzak durmaları sağlanmıştır. Bu kapsamda 39 okulda bin 100 öğrenciye sigara ve alkolün zararları konularında eğitimler verildi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber