Bosch 3 bin kişiyi işe alıyor

Haber Giriş : 03 Mayıs 2006 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'den en iyi bilinen markalardan biri olan ve özellikle beyaz eşya ve otomotiv sektöründe yatırım yapan Bosc'tan işsizleri sevindirecek bir haber geldi.

Bosch Yönetim Kurulu Üyesi Wolfgang Cuhr, Türkiye'nin yatırım avantajının sürdüğünü söyledi. Cuhr "Bir Alman işçi maliyetine, 7 Türk işçi çalışıyor" dedi. Bosch iki yıl içinde 3 bin kişiyi daha işe alacak

Bosch, Türkiye'de en iyi bilinen markalardan biri. Genelde beyaz eşya üretimiyle anılsa da cirosunun en büyük bölümünü otomotive yaptığı üretimden yaratıyor. Son 10 yılda Türkiye'deki yatırım toplamı 685 milyon euro.

Çok cazip ülkesiniz

Bosch Yönetim Kurulu Üyesi Wolfgang Cuhr, bu yatırımın artarak süreceği görüşünde. Bosch'un bilanço toplantısının ardından soruları yanıtlayan Cuhr, "Türkiye yatırımlarımız hep sürecek" diye konuştu. Türkiye'nin yatırım açısından çok büyük bir potansiyeli bulunduğunu belirten Cuhr, bunun yanında ciddi avantajlarının olduğunu da ifade etti. Cuhr, toplam maliyetleri içinde az yer alsa da önemli bir avantajın işgücü maliyeti olduğunu söyledi.

Cuhr, şöyle devam etti: "Almanya'da bir işçi çalıştırdığınız ücrete Türkiye'de yedi işçi çalıştırabiliyorsunuz. Yatırım için çok cazipsiniz. Aynı coğrafyada bu oranı bulmak kolay değil."

Türkiye'de geçen yıl 6 bin 700 kişi çalıştırdıklarını vurgulayan Cuhr, "1-2 yıl içinde 10 bin çalışana ulaşacağız. İstanbul, Bosch'un bölgesel üretim merkezi haline gelecek. Irak, Suriye, Türki Cumhuriyetler gibi pazarlar size bağlanacak" dedi. Cuhr, otomotiv üreticilerinin gelişmiş olmasının da Uzak Doğu yerine Türkiye'yi tercih etme nedenlerinden biri olduğunu ifade etti.

Açıl Sezen / VATAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber