82 milyon TL'nin izi bulunamadı

ÖZELLEŞTİRİLEN dağıtım şirketlerinin kasasında kalan 126 milyon lira paradan ancak 44 milyon lirasının tahsilinin mümkün olduğu ortaya çıktı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Ocak 2014 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
82 milyon TL'nin izi bulunamadı

Neşe KARANFİL

Sayıştay, Başkent, Sakarya, Osmangazi, Çamlıbel, Uludağ, Çoruh, Yeşilırmak ve Trakya dağıtım şirketlerinin devir sırasında kasalarında para olduğunu ve bu paraların geri istenmesi gerektiğini tespit etmişti. Sayıştay'ın talebi doğrultusunda yapılan inceleme sonrası raporlar 10 Haziran 2013 tarihinde yine Sayıştay'a gönderildi. Yazıda, özelleştirilen dağıtım şirketlerinden istenmesi gereken 126 milyon liranın 82 milyon lirası için yapılacak bir işlem olmadığı, ancak 44 milyon liranın takibinin söz konusu olabileceği belirtildi.

TBMM KİT Komisyonu özel sektöre devredilen Başkent, Sakarya, Osmangazi, Çamlıbel, Uludağ, Yeşilırmak ve Trakya dağıtım şirketlerinin devir anındaki kasa ve banka mevcutlarının tespitinin yapılması için Sayıştay, Türkiye Elektrik Dağıtım'dan (TEDAŞ) inceleme yaptırmasını istemişti. TEDAŞ Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın inceleme sonucu düzenlendiği rapor, TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmak üzere Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na gönderildi. ÖİB konunun tekrar incelenmesi için Enerji Bakanlığı'na gönderdi. Bu sefer Enerji Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı inceleme yaptı. 5 Haziran 2013 tarihinde rapor onaylandı ve 10 Haziran 2013'te Sayıştay'a gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber