Asker çocuklarına mayınlı saldırı: 15 yaralı

Haber Giriş : 03 Mayıs 2006 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'de terör örgütü PKK tarafından asker çocuklarını taşıyan öğrenci servisine mayınlı saldırı düzenlendi. Olayda 7'si asker, 8'i sivil 15 kişi yaralandı.

Terör örgütü PKK tarafından Yeni mahalledeki Fatih Kışlası yakınına döşenen mayın, asker çocuklarını taşıyan servisin geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldı.

Patlamada, servis aracının önünde bulunan koruma aracı ile öğrenci servisinde hasar oluşurken, 1 uzman çavuş ile 6 er, 7 öğrenci ve 1 kadının yaralandığı belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, patlamanın olduğu bölgeye çok sayıda kuvvet gönderdiği ve olayın çok yönlü araştırıldığı kaydedildi.

Olayın ardından bölgede operasyon başlatıldı.

Sınırda operasyon sürüyor

Sınır ötesi operasyona ilişkin söylentilerin arttığı bir dönemde Güneydoğu'daki bazı birlikler de araziye çıkarak tatbikat yapmaya başladı.

Cizre'deki tabura ait tanklar araziye çıkarak eğitim çalışması yaptı. Tankların yanı sıra birlikte görevli askerler de arazide yapılan tatbikata katıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ve İran sınırında PKK'lı teröristlere yönelik başlattığı bahar operasyonu kapsamında birlikler sınırın her noktasına konuşlandı.

1999 yılından bu yana ilk kez bu kadar yoğun bir sevkıyatın yaşandığı bölgede askerler mevzilerini hazırlayıp gözlerini Irak ve İran sınırına çevirdi.

Günlerdir süren sevkıyatın ardından Hakkari'nin İran sınırındaki Yüksekova ve Şemdinli ilçesinden, Irak sınırındaki Çukurca'dan Şırnak'a kadar sınır kapatıldı.

Üst düzey askeri yetkililer, sınırda alınan önlemlerin yaz sonuna kadar süreceğini belirtiyor.

cnn türk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber