Zihinsel Engelliler Sınıf öğretmenleri çözüm bekliyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Ocak 2014 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zihinsel Engelliler Sınıf öğretmenleri çözüm bekliyor

2012 yılında Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği alanına geçen Sınıf Öğretmenleri Danıştay kararı gereği tekrar Sınıf Öğretmenliğine dönmüşlerdir.

MEB bu dönüş için iki kere aynı içerikli yazı yazmak zorunda kalmıştı.

Alan değişikliğinin başladığı ilk günlerde http://www.memurlar.net/haber/438183/

"Bu durumdaki öğretmenlere valilikler duyuru yapacak ve isteyenler Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliğinde görevlendirilecek, görevlendirilen öğretmenlere aynı zamanda kurs açılacak ve eksik saatleri tamamlanacak. Kursu tamamlayan öğretmen Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği kadrosuna geçirilecek."

Cümlelerini yazmıştık. Bu cümleler şahsımıza değil bakanlık bürokratlarına aittir. Fakat bu konuda adım atılmadığı görülmektedir. Bakanlık ilettik dediği halde İl MEM'ler kendilerine hiç böyle bir şey söylenmemiş gibi davranmaktadırlar.

Oysa ki bu öğretmenler (yani Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliğine geçmek isteyen öğretmenler) bu alanda çalışmaya devam etmek istediklerini, çocuklardan ayrılmak zorunda kaldıklarını, yerlerinin özür ya da ilk atamada dolmasını istemediklerini belirtmektedirler.

Aslında haklılar.

Bakanlık, bir adımla iki sorunu çözebilecekken yine kulaklar tıkalı durmaktadır.

Bunlardan bir tanesi bu öğretmenleri eski yerlerinde görevlendirerek kendilerinden seminer sonrası bu kadroya (okula) atanmayı kabul ediyorum şeklinde dilekçe alınarak hem onlar garanti altına alınabilir hem de onların şu anki kadroları (Sınıf Öğretmeni oldukları kadrolar) özür grubunda kullanılabilir.

Özür grubunda kadro sıkıntısı yaşayan, öğretmenlere bu dönemde çözülecek diye söz veren bakanlığın böyle bir olanağı kullanmaması akıl işi değil doğrusu.

İki farklı isteği bir anda gerçekleştirmek, verilen sözü yerine getirmek için var olan argümanları kullanmamak nasıl yorumlanabilir ki?

MEB tercihlerin açılacağı döneme kadar hazırlıklarını tamamlayarak daha önceki önerilerimizi de değerlendirmeye http://www.memurlar.net/haber/440996/ almalı, sorunu minimize etmenin yollarını aramalı ve özür grubunda verdiği sözün arkasında durmalıdır.

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber