Hastanede doğum oranı yüzde 97'ye ulaştı

Yakın geçmişe kadar evde yapılan doğumlar artık hastanelere taşındı. Hastanede doğum oranı, 10 yılda yüzde 69’dan 97’ye ulaştı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Ocak 2014 06:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hastanede doğum oranı yüzde 97'ye ulaştı

Erhan SEVEN

BEBEKLER artık hastanelerde doğuyor. Yakın geçmişe kadar birçok kadın bebeğini evde dünyaya getirirken artık artık hastaneler tercih ediliyor. Anne ve çocuk sağlığı merkezlerinin yaptığı araştırma sonucu, hastanede yapılan doğum oranının yüzde 97'ye ulaştığı tespit edildi.

DAHA STERİL ORTAM

Son dönemde bebek ölümlerinin de önüne geçmeye çalışan hükümet, doğumların hastanelerde daha steril ortamda yapılması ve doğum sonrası komplikasyonların önlenmesi için hastanede doğum imkanlarını kolaylaştırdı. 10 yıl öncesine kadar hastanede doğum oranı yüzde 69 iken, artık neredeyse doğumların tamamı hastanelerde yapılmaya başlandı. Bebeklere ücretsiz D vitamini takviyesi yapılırken, demir desteği sağlandı. Çalışmalar kapsamında, toplam 55 ilde 85 sağlık tesisinde 600 yataklı anne oteli de hizmete girdi.

GELİŞİM İZLEME ORANINDA BÜYÜK ARTIŞ

ANNE ve çocuk sağlığı merkezlerinin araştırmasında çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Çalışmaların neticelerine göre, son yollarda doğum sonrası bebeklerin sağlıklarını, gelişimlerini izleme oranı yüzde 62'den yüzde 99'a ulaştı. Yenidoğan bebeklere işitme, hipotrioidi, biyotinidaz taraması da başlandı. Hayata 'merhaba' diyen bebeklere fenilketonüri taraması yüzde 59'dan yüzde 88'a çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber