10 talep, sıfır sonuç

Bir çay sohbetiyle ek ödemeler emekliliğe yansır mı, çalışanlara fiili hizmet zammı gelir mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Ocak 2014 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
10 talep, sıfır sonuç

Daha önce ele aldığımız bir haberde, sendikal örgütlerin; bürokrat ve siyasetçilerle ile yaptıkları görüşmelerde çekilen fotoğrafların yayınlanmasının, memur sorunlarının çözümüne yönelik olmadığına dikkat çekmiştik.

Gerçekten de geçen zaman içerisinde görüleceği üzere, bu tür fotoğraflar sadece sendika tabanına "Biz Müsteşarla, Genel Müdürlükle görüşüyoruz, muhatap alınıyoruz" algısını yansıtmak dışında bir işe yaramamaktadır.

Bunun son örneğini Tam gün yasa tasarısı özelinde gördük. Sağlık alanında yetkili Sağlık Sen Başkanı Metin Memiş, tam gün yasası öncesinde çayını içmediği bürokrat ve siyasetçi kalmamıştır. Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, TBMM Aile, Sağlık, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bunlardan sadece bir kaçıdır.

Ancak bu çaylı fotoğrafların sorun çözmede bir yarar sağlamadığı ortadadır. 10 talep iletilmiş ancak hiçbiri kabul edilmemiştir.

Zaten aşağıdaki tablodan da, bir çay içmekle, yıpranma payı veya ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması gibi çok büyük taleplerin karşılanması mümkün değildir.

İŞTE SAĞLIK SEN BAŞKANI METİN MEMİŞ'İN GÜNDEME GETİRDİĞİ TALEPLER VE SONUÇLAR

TALEP SONUÇ
Ek ödemeler emekliliğe yansıtılmıyor, yansıtılsın... Sonuç yok
Görevi başında hayatlarını kaybeden sağlık çalışanları, görev şehidi sayılsın. Sonuç yok
Sağlık çalışanına fiili hizmet zammı verilsin Sonuç yok
Acil servis, yoğun bakım, ameliyathane gibi servislerde görev yapanlara getirilmek istenen nöbet ücreti artışı, bütün sağlık çalışanlarına getirilsin Sonuç yok
Tam gün yasası, bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenlensin Sonuç yok
Mevcut performans sistemi, çalışanlar arasında adaleti sağlayacak şekilde düzenlensin Sonuç yok
Sözleşmelilerle birlikte kadroya geçirilmeyen vekil ebe hemşirelerle, kamu personeli olmayan aile sağlığı çalışanları kadroya alınsın Sonuç yok
Görevde yükselme sınavını kazanan ve ataması yapılmayan 2351 kişinin VHKİ kadrosuna atamaları yapılsın Sonuç yok
Sözleşmeli iken kadrolu olma hakkı elde eden kamu görevlilerine getirilen, '5 yıl başka kurumda görev yapamama' uygulaması kaldırılsın. Sonuç yok
Aile hekimleri nöbet tutmasın Sonuç yok
Sağlık Sen'in gönderdiği açıklama metni

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber