Bir yılda 1 milyon 290 bin 937 muayene

Burdur Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Sedat Kavas, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Burdur’da görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2014 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bir yılda 1 milyon 290 bin 937 muayene

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Sedat Kavas, İdari Hizmetler Başkanı Enver Dicle, Mali Hizmetler Başkanı Cemalettin Oral, KHB Uzmanları ve gazetecilerin katıldığı toplantıda çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Burdur Kamu Hastaneleri Birliği'nin göreve başladığından bu yana yerinde ve zamanında, doğru, etkin ve kaliteli sağlık hizmeti sunma amacında olduklarını dile getiren Dr. Sedat Kavas, "Öncelikle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyor ve başarılarınızın devamını diliyorum. Genel Sekreterlik olarak ilimizde daha kaliteli hizmet sunma çabasıyla geçirdiğimiz bir yılın ardından, faaliyetlerimiz hakkında bilgi vermek istiyorum. Göreve gelişimizle birlikte makro bir gözlemle önceliklerimizi, amaçlarımızı ve hedeflerimizi ortaya koyarak, yönetimin temel fonksiyonları arasında yer alan planlamayla işe başladık. Amacımızı, yerinde ve zamanında, doğru, etkin ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak olarak belirledk" dedi.

Stok Yönetim Birimi oluşturarak, etkin bir tedarik yapısı elde ettiklerini dile getiren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Sedat Kavas: "Planlamalarımız çerçevesinde merkezi bir satın alma birimi oluşturduk. Böylece ilin tüm ihtiyaçlarını tek yerden temin etme yoluyla ölçek ekonomisini kullanmanın yanında tam rekabet koşullarını sağlama olanağı bulduk ve daha düşük meblağlarla alımların yapılmasını sağladık. İl konsolide birimi oluşturarak, tüm meblağlarla alımların yapılmasını sağladık. İl konsolide birimi oluşturarak tüm hastanelerimizin stok durumlarını inceledik ve hemen akabinde stok yönetim birimi oluşturarak etkin bir tedarik yapısı sağladık. Bu beraberinde hizmetlerin kesintiye uğramasını engelleyerek, hızı ve kaliteyi arttırdı. Ayrıca stok seviyelerimizin optimize edilmesi sayesinde hastanelerimiz yüksek stok maliyetlerinden kurtulmuş olduk" dedi.

Geniş kapsamlı bir envanter çalışması yaparak, tıbbı cihaz, tıbbi malzeme gibi mevcut kaynakları tespit ederek, ihtiyacı olan tesislere tıbbi cihaz ve tıbbi malzeme aktarımları yaptıklarını belirten Dr. Kavas, "Hizmette hiçbir şekilde daraltmaya gitmeden halkımıza teknolojik ve etkin tedavi olma olanaklarını sunmanın yanında, kurumsal olarak da istikrarlı bir mali yönetim politikası ve beraberinde yönetim politikası oluşturarak, sürdürülebilir ve kurumsal olarak hizmet gelişmelerine olanak sağlayacak mali bir yapı kurma çabasında olduk" diye konuştu. Dr. Kavas, Stok Yönetim Sistemi sebebiyle 8 milyon TL devralınan borcun, bugün itibariyle 500 bin TL borcu kaldığını dile getirdi.

Hastanelerde hasta ve çalışan memnuniyetini önemsedikleri için sağlık personeline iletişim eğitimleri verildiğini vurgulayan Dr. Kavas, "Özellikle iki husus üzerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Bu hususlar hasta ve çalışan memnuniyetidir. Bu doğrultuda da somut adımlar atarak personelimizin eğitim ihtiyaçlarını süratle tespit ettik ve sağlık hizmeti sunumunda iletişimin önemi üzerine tüm personelimize iletişim, empati, beden dili, mesleki gelişim gibi alanları kapsayan geniş bir eğitim programı sunduk. Tüm bu çalışmalarımız neticesinde de hizmet göstergelerini elde ettik" ifadelerini kullandı.

Kavas konuşmasının ardından KHB'ye bağlı hastanelerin bilgi yönetim sistemi ile ilgili bilgiler verdi.

1 YILDA 1 MİLYON 290 BİN 937 MUAYENE

Dr. Kavas, Burdur Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı olan Devlet Hastanesi başta olmak üzere Bucak Devlet Hastanesi, Gölhisar Devlet Hastanesi ve Yeşilova Devlet Hastanesi'nde 2012-2013 yılında 1 milyon 290 bin 937 muayene, bir yılda toplam 355 bin 810 acil müdahale yapıldığını söyledi.

Bilgi Yönetim Sistemi verilerini paylaşan Dr. Kavas, 2012-2013 yılında hastanelerde 38.262 hastanın yattığını ve yatılan gün sayısının 173.450 olduğunu, hastanelerde ise toplam 24.197 ameliyat gerçekleştiğini ayrıca 27.774 bilgisayarlı tomografi ve 16.345 MR çekimi yapıldığını söyledi. Kavas, sunumunun ardından gazetecilerle sohbet ederek, hastane hizmetlerini değerlendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber