Enflasyon artabilir korkusu, mortgage'ta indirimi erteletti

Haber Giriş : 06 Mayıs 2006 08:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, mortgage'de vergi avantajı uygulamasının 2008'e ertelenmesinin gerekçelerini, 'talep patlaması ile fiyatların artabileceği ve vergi kaybı' olarak açıkladı.

GAP İdaresi Başkanlığı'nda katıldığı sergide soruları yanıtlayan Şener, Konut Finansmanı Yasa tasarısı görüşülürken, vergi indiriminden neden vazgeçildiğinin sorulması üzerine, şöyle dedi: "Kredi faizlerinin vergiden düşürülmesi gerektiği kanaatindeydik. Ancak finans dengelerinin göz önünde bulundurduk. Kurulmuş dengeleri bozabilecek, vergi kaybına yol açacak bir uygulamanın tasarıya girmesi uygun değildi.

Vergi indirimi ile talebin birden artabileceği, inşaat fiyatlarının etkilenebileceği nedeniyle vergi indiriminin 2008 başında uygulamaya başlaması önergesi verildi ve kabul ettik. Prensip olarak vergi indirimi olmalıdır.."

Unakıtan: Ben razıyım
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da erteleme ile ilgili olarak, "Ben hükümetten gönderildiği şekline razıyım. Ancak bir bakanın gönlündeki başkadır, TBMM'nin iradesi başka olabilir" dedi. Unakıtan, "Gayrimenkul piyasamız yeteri kadar cazip bir piyasa bugünlerde. Vergi avantajlarını oraya koymakla belki bazı adaletsizliklere yol açmak söz konusuydu" dedi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber