459 yurt devredilecek

SOSYAL Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın şimdiye kadar yaptırdığı yurtlar Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Kredi Yurtlar Kurumu’na devredilecek.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Ocak 2014 22:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
459 yurt devredilecek

TBMM Plan Bütçe Bütçe Komisyonu'nda torba tasarının görüşmeleri sırasında kabul edilen maddelerle 459 yurdun devrinin önü açıldı. Düzenleme ile 305 bitmiş yurt ile inşaatı devam eden 154 yurdun devri söz konusu olacak. Düzenlemeyle Sosyal Yardım vakıfları arsa alabilecek, yurt veya pansiyon binası yaptırıp MEB'e veya Kredi Yurtlar Kurumu'na devredebilecek.

YAŞLILARA HARCLIK

Diğer taraftan yaz aylarında yapılan yasal bir düzenlemede maaşları kesilen 65 yaş üstü yaşlılara şimdi yeniden aylık harçlık verilecek. Yazın çıkarılan yasada huzurevlerinde kalan yaklaşık 5 bin yaşlının aylığının kesilmesine neden oldu. Aile Bakanlığı'na bağlı huzurevlerinde kalan yaklaşık 5 bin yaşlının aylığı kesilince bu sefer bir başka torba tasarı ile durum düzeltilmeye çalışılıyor. Plan Bütçe Komisyonu'nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na ilişkin düzenlemeler içerisinde yaşlılara harçlık verilmesine ilişkin düzenleme de yer aldı. Düzenleme ile Aile bakanlığının huzur evlerinde ve Darülaceze'de kalan 300 kadar yaşlıya da 125 lira tutarında harçlık bağlanması kararlaştırıldı. Aynı düzenlemeden engelli vatandaşlar da yararlanacak. Kapsama yaklaşık 10 bin engellinin girdiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber