MEB özür grubunda çözüme odaklanmıyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Ocak 2014 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB özür grubunda çözüme odaklanmıyor

Özür grubu ile ilgili olarak ilk açıklamadan sonra yayımladığımız yazıda bazı çözüm önerileri sunmuştuk.

MEB çözüme odaklanmak yerine geçmişteki ısrarlarına devam etmektedir. İnsanları birbirine yaklaştırmak amaçlanmalı iken nokta atışına kilitlenen MEB bunu gerçekleştirememesi durumunda hüsranla karşı karşıya kalacaktır.

Öğretmenlerin yakın bir ilçeye gelmesinden bahsediyoruz. MEB ısrarla hayır olmaz özrün olduğu yere gidilecek deniliyor. Özrün olduğu yerde açık yok? Ya da çok az gidemeyeceğim bu nedenle bari 130km mesafeyi 30km ye indirelim diyen öğretmene de olanak tanınmıyor.

Burada yüksek puanlı olan eşinin olduğu yeri değil beğendiği yeri seçer ve gider diye korkuluyorsa MEB herkese öncelikle özrünüzün olduğu yerdeki yakın okulları seçtirebilir daha sonra da yakınlaşabilecekleri diğer okulları.

Bu öneriye de sıcak bakılmıyor. Bu da demek oluyor ki verilen söz yerde kalacak... Şöyle düşünelim bayan İzmir Bornova'da çalışıyor, eşi Balçova'da. Mesafe 50km. Eşinin olduğu ilçeye gelmek istiyor çünkü evleri Balçova'da bu durumda öğretmen bir tek Balçova'yı tercih edebiliyor fakat boş kadro ve ayrılacak olmadığı için tercih edemiyor. Oysa ki Balçova'ya çok yakın olan Narlıdere açık var. Bu öğretmene neden tercih hakkı verilmez? Balçova'da boşluk olsa bile 1 yada 2 olacaktır buraya gidebilmesi de muammadır.

Yukarıdaki örnekte biz 50km den bahsediyoruz oysa ki 150-250km mesafelerle ilgili örnekler vermek mümkün.

Bakanlık, bu atamalarda Halk Eğitim merkezlerini de sisteme yansıtarak iyi niyetini ortaya koymuşsa da bunun yeterli olmayacağı görülmektedir.

Şimdi de sözü yorumlara bırakalım ve bakanlığı (özellikle müsteşar beyi) sözünün arkasında durmaya davet edelim.

polatvedeniz13 Ocak 2014 13:02

ben eşimden 130 km uzakta görev yapıyorum. daha yakın 30 km lik ilçelerde boş yer var oraları yazamıyorum bu nasıl olabilir

Kuzeyyıldızı5713 Ocak 2014 14:03

Eşim 130 km uzakta bir ilçede, Ben Merkezde görev yapıyorum ve merkezden ilçeye geçme gibi bir şansım yok. Şimdi zaten 2,5 senelik doğu görevinden sonra eş durumu ataması yapıyoruz diyerek 130 km uzağa eşimin atanmasına tamam dedik. Peki şimdi nedir bu? Merkeze yakın köylerde 4 tane boş kadro açıklanmış ama hepsi muhtemel. Bunlar da belki bir umut daha yakına geliriz diyen öğretmenler olduğu açıkça belli, Ağustos atamasında da aynı okullarda aynı sayıda ve muhtemel boş kadro vardı. Şimdi biz ne yapalım? Ben il merkezinden geçtim 130 km uzak ilçe yerine bari 45-50 km uzaktaki ilçelerde okulları seçebilelim veya orada açık yerler oluşturulsun hiç olmazsa 1,5 saat bile sürse evimizden gidip gelelim. 130 km uzakta, aldığımız maaş yeni bir ev kirası, haftasonları eve git gel yol parası zaten bir şey kalmıyor geriye. Bu şekilde bir aile nasıl devam edebilir izahı olan var ise buraya mantıklı bir açıklamasını yapsın. Sınıf öğretmenlerinin günahı nedir?

schopenhauer13 Ocak 2014 17:08

tam bir skandal uyduruk bir ilçenin iki ayrı beldesinde 2 tane olası boşalacak yer var ikisi de merkezi istiyor işin güzeli merkezde hiç yer yok sizin anlayacağınız hep tezgah hep dalavere. yusuf bey hani son özür grubu içine sinmemişti hani şubatta halledecektin. ya söz verme ya da verdiğin sözün arkasında dur. söz şereftir namustur itibardır. sana yakışanı yap.

ümithande13 Ocak 2014 15:00

ya sayın editör müsteşarın verdiği sözü hatırlatan bir haber yap. bu ne iş ya ilde bir kontenjan var.hayaller başka bahara kaldı yani

wertbono13 Ocak 2014 14:12

Arkadaşlar eşimin bulunduğu ilçe değil de başka bir ilçe seçemiyoruz sanırım:(( Bu nasıl iş anlamadım. İlla onun bulunduğu ilçeyi mi yazmak zorundayız. Keza açılan bütün okullar köy okulu daha yakın ilçelerde güzel okullar açılmış ama ben yazamıyorum. Kahretsin böyle işi...

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber