İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Doğalgaz da ısı tasarrufu için neler yapılmalı

Kırşehir Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı ve Makine Mühendisleri Odası Yürütme Kurulu Üyesi Çetiner, doğalgazda olması gereken ısı tedbirlerini anlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2014 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğalgaz da ısı tasarrufu için neler yapılmalı

Çetiner, "Bina veya dairemize düzgün bir ısı yalıtımı yaptırırsak kışın soğuktan, yazın sıcaktan korunarak konforumuzu artırır ve yüzde 50 ye yakın enerji tasarrufu sağlarız. Yoğuşmalı Kombi kullanımında hem yakıt tasarrufu sağlar, hem de çevreyi fazla kirletmeyiz. Konumu ne olursa olsun her türlü mekana yoğuşmalı kombiyi tavsiye ediyoruz. Evimiz küçük veya petek sayımız az yoğuşmalı kombi gerekmez söylevi çok doğru bir söylev değildir. Yüzde 15 veya yüzde 25 mutlaka tasarruf ederiz. Kalorifer tesisatımız doğru çekilmeli, boru çapları uygun olmalıdır.Binanızın veya odamızın ısı ihtiyacını hesaplarken, mekanın hacmini, yönünü, ısı yalıtımını ve rüzgar faktörünü dikkate almalıyız. Çok az kullandığımız veya kullanmadığımız odaları tamamen kapatmak doğru değildir. Oda termostadı ve Termostatik vana kullanarak hem konforumuzu artırır hemde enerji tasarrufu sağlarız" dedi.

Enerji Verimliliği için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyleyen Çetiner, "En ucuz enerji tasarruf edilen enerjidir" prensibinden hareket ederek nerelerden nasıl tasarruf edebileceğimizi öğrenmeliyiz. Isı tasarrufu ile ilgili tedbirlerin Isı yalıtımı,Verimli ısıtma cihazları,Uygun tesisat,Tasarruf ekipmanları gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber