Daire sahiplerinden kiracı hakim ve savcılara suç duyurusu

Hakkari’de 11 daire sahibi vatandaş, bir dönem kiracıları olan savcı ve hakimlerin evleri oturulamaz durumda bıraktığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2014 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari Adliyesi önünde bir araya gelen daire sahipleri adına bir açıklama yapan Bedri Çallı, kiracıları olan savcı ve hakimlerin bir süre önce çıktıkları 18 daireli binanın oturulamaz durumda kendilerine teslim edildiğini ileri sürdü. Çallı, "Yeni yapılmış binaya ilk yerleşen savcı ve hakimler, 15 aylık süre zarfında olağan ve olağanüstü kullanımdan kaynaklı olarak binayı ciddi ölçüde hırpalamıştır. Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından imzalanan kira kontratında, kiracının kiralananı aldığı şekilde teslim edeceği ve harcanacak onarım masraflarının kiracıya ait olacağı düzenlenmiştir. Oysa tahliyeden sonra baktığımız her daire çok hırpalanmış, kiracıya teslim edildiğinde boyanmış daireler kullanılamaz olmasına rağmen boyanmamıştır. Bazı musluklar, lavabo ve banyo malzemeleri çalışamaz durumda. Binadaki eksiklerin birlikte tespiti talebimiz hiçbir şekilde dikkate alınmadı. Bu tespiti yaptırarak sorumluluk almak istemediler. Ben ve benim gibi mağdur olan 10 vatandaşımızın hakkını her platformda sonuna kadar savunmaya çalışacağım. Ayrıca bu davayı kazanmam halinde ülkemizde temiz topluma doğru bir adım daha atılmış olacaktır" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan bazı savcılar ve hakimler ise, hiç kimseyi mağdur etmediklerini belirterek, "Biz söz konusu binaya taşınırken orası inşaat halindeydi ve pencereleri yoktu. Buna rağmen kendi imkanlarımızla binanın birtakım eksikliklerini giderdik. Binanın 1 yıllık kirasını ise peşin ödedik. Bir haksızlık varsa dava açılsın, hukuki yollardan haklarını arasınlar ama basın yoluyla kurumu yıpratmaya kimsenin hakkı yoktur" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber