Öğretmenlerin iller arası tayin müracaatları 10 Mayıs'ta

Haber Giriş : 08 Mayıs 2006 07:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı ve zorunlu tayin başvuruları başlıyor. Bakanlık Personel Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı kılavuz taslağına göre, 10-26 Mayıs 2006 tarihleri arasında yapılacak başvurular sonrasında 31 Mayıs'ta sonuçlar açıklanacak.

Sağlık, öğrenim ve eş durumu gibi özre bağlı olarak yapılacak yer değiştirme başvuruları ise 1 Haziran ile 31 Ağustos tarihleri arasında kabul edilecek. Bulunduğu ilde 3 yılını dolduranlar ile zorunlu hizmetini yapmayanlar tayin için başvurabilecek. Binlerce öğretmenin internet üzerinden yapacağı başvuruların detaylarıyla ilgili bakanlık önümüzdeki günlerde bir kılavuz yayınlayacak.

Yüksek lisans veya doktora eğitimi görmekte olan öğretmenler, zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış olmaları şartıyla öğrenim özründen dolayı yer değiştirme isteğinde bulunabilecek. Adaylıklarının kaldırılmış olması şartıyla öğretmenler, zorunlu çalışma yükümlülüğünün bulunup bulunmadığı veya bulundukları görev yerinde çalışmaları gereken süreyi tamamlayıp tamamlamadıklarına bakılmaksızın sağlık ve eş durumu özürleri sebebiyle yer değiştirme isteğinde bulunabilecek. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında geçici görevlendirilen öğretmenler ile askerlik dâhil aylıksız izinli olanlar, yer değiştirme isteğinde bulunamayacak. Tayin isteyecek öğretmenler, en fazla 10 okul tercihinde bulunabilecek. Tercihler aynı il veya ilçedeki okullar olabileceği gibi farklı il ve ilçelerden de olabilecek.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber