Öğretmenin onur savaşı

Haber Giriş : 08 Mayıs 2006 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KONYA'nın Selçuklu İlçesi'ndeki Mareşal Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda 2004 yılında teftiş yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu müfettişleri, Türkçe öğretmeni Ayşe Sumru Sağlam'ın (48) 'Kıyafetine dikkat etmediği ve öğrenciler üzerinde otorite kuramadığı' gerekçesiyle öğretmenlik için yetersiz olduğu kanısına vardı. Sağlam'a 58 puan veren müfettişler, akli dengesinin yerinde olup olmadığının kontrolü için Konya Numune Hastanesi'ne sevk etti. Yapılan muayenin ardından uzman doktorlar tarafından verilen 'Akli dengesi yerindedir' raporu üzerine öğretmen Sağlam, görevine döndü.

DOLABA KİLİTLENDİ İDDİASI

Bir yıl sonra velilerin, 'Sınıfta hakimiyet sağlayamıyor' ve 'ilköğretim okulundaki öğrenciler kadın öğretmeni malzeme dolabına kilitlediler' iddiaları üzerine Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sağlam'ın hastanede psikiyatri kontrolünden geçirilmesini istedi. Numune Hastanesi, ikinci kez kendilerine gönderilen Sağlam hakkında 'tam teşekküllü bir hastanede psikiyatri kontrolü' talebine göre Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'ne sevk etti. Tıp Fakültesi'nde 2'si profesör 3 kişilik uzman tarafından muayenesi yapılan Ayşe Sumru Sağlam, herhangi bir bulguya rastlanmamasına rağmen yatırılarak 11 gün müşahade altında tutuldu.

HASTANEDE TACİZE UĞRADI

Sağlam, iddiaya göre, burada taciz edildi. Hastanede uzman kurul Ayşe Sumru Sağlam'a 'yatış süresince yapılan görüşmelerde belirgin bir psikopatoloji saptanmamıştır' raporu verdi. Sağlam, raporun ardından okula döndü. Milli Eğitim Bakanlığı aleyhine Konya 1. İdare Mahkemesi'ne 30 bin YTL'lik manevi tazminat davası açan Sağlam, '2004 yılında Türkçe öğretmeni olan kadın arkadaşı okulda tutmak ve beni başka bir okula göndermek istediler. Buna itiraz edip, valiliğe dilekçe verdim. Kabus bundan sonra başladı. Bu artık benim onur mücadelem olacak' dedi

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber