Kemer Lisesi'ni bitiren Kanada diploması da alacak

Haber Giriş : 08 Mayıs 2006 07:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kanada Okulları Eğitim Programı Network ile yapılan işbirliği sonucunda Kemer Lisesi'nden mezun olanlar Kanada'dan da diploma alacak. Şu ana kadar 17 ülkede uygulanan bu programı Türkiye'de ilk uygulayan Kemer Lisesi olacak.

TÜRKİYE'de ilk kez bir lise, uluslararası geçerliliği olan bir diploma verecek. Kanada Okulları Eğitim Programı Network ile yapılan işbirliği sonucunda Kemer Lisesi'nden okulundan mezun olanlar Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı'nın lise diplomasının yanı sıra Kanada Lise diplomasını alacak. Tüm alanlarda uluslararası standartta, İngilizce eğitim alacak öğrenciler dilerlerse lise eğitimlerini Kanada'da tamamlayabilecek. Kanada Lise diploması alan Türk öğrenciler, dünya üniversitelerinde Kanadalı öğrencilerin haklarına sahip olacak. Kanada Eğitim Programı 17 ülkede uygulanıyor.

YATAY GEÇİŞ İMKANI: Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'ndan geçen ay onay alan Kemer Lisesi, Kanada Eğitim Kurumları işbirliği ile fen, sosyal, dil ve matematik alanlarının tümünü kapsayan bir program hazırladı. Kanada Diploma programı, Kanadalı uzman eğitimciler ve alanında deneyimli Türk eğitimcilerin işbirliği ile yürütülecek. Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Mutlu, uygulanacak sistemin hem ÖSS sınavında hem de yurtdışı eğitimde öğrenciye avantaj sağlayacağını söyledi. Mutlu "Kanada üniversitelerine yatay geçişi kolaylaştıran sistem ayrıca burs olanağı da sağlıyor" dedi.

MEB ONAYLI: Serdar Mutlu, "Bu programın varlığını öğrenir öğrenmez Kanadalı eğitimcilerle bağlantı kurduk" derken şu bilgileri verdi: "Bu işbirliği ilköğretimde uygulanmıyor. Çünkü, dünyanın her yerinde ilköğretim çocuklarının öncelikle kendi ülkelerini tanımaları isteniyor. Kanada programı anaokulu ve lisede uygulanabiliyor. Kanadalılar, bizim öğrenim programını incelediklerinde farklı kültür ve görüşlerin eğitimin bir parçası olduğunu, bunların programa renk katacağını açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın önceliklerinden ödün vermeden, Kanada programını yaptık. Program hem çok zengin, hem de çocukların ihtiyacı olan eğitimi sunuyor. Programı başta Talim Terbiye Kurulu olmak üzere tüm Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yöneticileri, büyük bir heyecanla onayladı."

Öğretmen ve öğrenci değişimi

KANADA Programı Danışmanı Maggie Pınar "Dünyayı, farklı kültürleri tanıyan öğrenci yetiştireceğiz" derken, eğitim sistemi hakkında şunları söyledi: "İngilizce'nin yanı sıra Fransızca ve daha sonra da farklı dilleri öğrenme fırsatı olacak. Program, hem Amerika hem de Avrupa'nın kültürel değerlerini içeriyor. Öğretmen ve öğrenci değişiminin de yardımıyla öğrencilerimiz çok kültürlü bir bakış açısına sahip olacak. Program imtihan ağırlıklı değil. Farklı bir ölçme değerlendirme sistemi bulunuyor. Öğrencinin sınıf ortalaması, yaptığı projeler çok daha önemli yer tutuyor. Amaç, öğrencinin kendi kendine yeterli olması."

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber