Bakan Tüzmen'den iddialara yanıt: Vatan sağolsun

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2006 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
"Başbakanlık Teftiş Kurulu, Bakan Tüzmen hakkında soruşturma kararı aldı" başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız

Bakan Tüzmen, Dış Ticaret Müsteşarı'yken 'görevini kötüye kullandığı' iddiası üzerine 'Daha sonra açıklama yapacağım. Vatan sağolsun' dedi.

Bakan Kürşad Tüzmen, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu tarafından düzenlenen ?Türkiye-Afrika Dış Ticaret Köprüsü? toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, bugün bir gazetede yer alan ve hakkında Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun soruşturma açtığı iddialarına yer veren haberle ilgili sorusuna, ?Daha elimize gelen net bir şey yok? karşılığını verdi.

İstanbul'un, Türkiye-Afrika Dış Ticaret Köprüsü toplantısıyla 20'den fazla Afrikalı bakanı ağırladığını ifade eden Tüzmen, konuyla ilgili daha sonra ayrıntılı açıklama yapacağını söyledi.

Tüzmen, ?Bizim arkadaşlarımızla beraber gelecek nesillere bıraktığımız bir destanımız var. Bu tip şeyler son zamanlarda başımıza geliyor. Açıklamaları daha sonra yaparız. Vatan sağolsun? dedi.

Bakan Tüzmen, bir gazetecinin, talimatın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiğine ilişkin sözleri üzerine de, ?Ona da vatan sağolsun? dedi.

"GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDI SORUŞTURMASI"

Başbakanlık Teftiş Kuru, Dış Ticaret Müsteşarı'yken 'görevini kötüye kullandığı" iddiasıyla Kürşad Tüzmen'e soruşturma açtı.

Tüzmen, sınır ticareti kapsamında 4 firmaya (Öz Ortadoğu, Ram Dış Ticaret, Tekfen ve kamu ortaklığı da bulunan TPİC) 2.7 milyon ton ham petrol ithalat izni vererek, bu şirketlere 123 milyon dolar çıkar sağlamakla suçlanıyor.

Meclis Araştırma Komisyonu, Tüzmen'in, bu konuda Irak Petrol Bakanı Raşid ile imzaladığı 16 Ocak 2000 tarihli gizli anlaşmayı CIA'nın raporunda buldu.

Komisyon, raporu 13 Şubat 2006 günü Başbakanlık Teftiş Kurulu'na iletti. Başbakan Erdoğan, konuyla ilgili yedi bakana, 'raporun gereğinin yapılması' talimatını da verdi.

hürriyet


Bakan Tüzmen yarın iddialarla ilgili basın toplantısı yapacak...

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ''Irak'a petrol ürünleri satışı nedeniyle bazı firmalara haksız kazanç sağladığı'' yönündeki iddialara yanıt vermek amacıyla yarın basın toplantısı düzenleyecek.

Devlet Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tüzmen yarın, Dış Ticaret Müsteşarlığı Uğur Ercan Toplantı Salonu'nda, ''CIA raporuyla soruşturma'' başlıklı habere ilişkin görüşlerini açıklayacak.

Bakan Tüzmen, bugün İstanbul'da katıldığı ''Türkiye-Afrika Dış Ticaret Köprüsü'' konulu toplantıda, basın mensuplarının sorusu üzerine, hakkında soruşturma açıldığına ilişkin kendisine bir bilgi ulaşmadığını belirterek, ''Bizim arkadaşlarımızla beraber gelecek nesillere bıraktığımız bir destanımız var. Bu tip şeyler son zamanlarda başımıza geliyor. Açıklamaları daha sonra yaparız. Vatan sağolsun'' diye konuşmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber