Okulda kanlı hesaplaşma

Haber Giriş : 08 Mayıs 2006 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da bir ilköğretim okulu kantinini işleten kişinin çevrede simit satanları zabıtaya şikayet ettiği gerekçesiyle tabancayla vurulmasıyla başlayan kavgada, aynı aileden 5 kişi de silah ve bıçakla yaralandı.

Adana'daki Koza İlköğretim Okulu'nun kantini işleten 16 yaşındaki Ali Yasin Türkkan'ın, okulun önünde seyyar tezgahta satış yapan kadını zabıtaya şikayet etti. Zabıta ekipleri tarafından okulun önünden uzaklaştırılan kadının oğlu Y.Ç. bunun üzerine başına geçirdiği kar maskesiyle öğrencilerin derste olduğu sırada okula girip bahçedeki kantinci Türkkan'ı bacağından ve kalçasından tabancayla yaralayıp kaçtı. Oğlunun vurulduğunu duyan babası ve 4 kardeşi de baskına gittikleri Y.Ç.'nin yakınlarının işyerinde giriştikleri kavgada tabanca ve bıçakla yaralandı.

Olay, bugün saat 09.00 sıralarında Koza Mahallesi'ndeki Koza İlköğretim Okulu'nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Y.Ç., okulun dışında seyyar tezgahta satış yapan ve adı açıklanmayan annesinin kantincilerin şikayeti üzerine belediye zabıta ekipleri tarafından okul önünden uzaklaştırılmasına sinirlendi. Okula gelen Y.Ç., öğrencilerin derste olduğu sırada başına kar maskesi geçirerek, bahçeye girip kantini işleten Ali Yasin Türkkan'a tabancayla ateş etti. Sol bacağı ve kalçasından yaralanan Türkkan, ihbar üzerine olay yerine gelen ambulansla Adana Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

İŞYERİNİ BASTILAR

Oğlunun yaralandığını duyan baba 50 yaşındaki Halil İbrahim Türkkan ve diğer oğulları 27 yaşındaki Mehmet, 22 yaşındaki Hüseyin, 21 yaşındaki Cabir ve 18 yaşındaki Abdullah Türkkan, Adana Devlet Hastanesi'ne geldi. Bir süre sonra baba ile 4 oğlu, olayı gerçekleştirdiği iddia edilen Y.Ç.'nin yakınlarına ait, hastanenin karşındaki sokakta bulunan Benzir Kardeşler Unlu Mamülleri bastı.

Burada çıkan tartışma kavgaya dönüşünce Y.Ç.'nin yakınları ve işyeri çalışanları tabanca ve bıçaklarla Türkkan ve 4 oğluna saldırdı. Bıçaklı silahlı kavgada yaralanan Türkkan ve oğulları, götürüldükleri Adana Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

6 KİŞİ GÖZALTINDA

İşyeri ve Adana Devlet Hastanesi'nin çevresinde başka bir olay çıkmaması için önlem alın polis, 20 yaşındaki Tezcan Çiçeklidağ, yaşıtları Tahsin Albayrak, Ahmet Turan, 42 yaşındaki Abdulkadir Çiçeklidağ, 21 yaşındaki Hasan Türkkan ve 17 yaşındaki C.Ç. yakaladı. Zanlılar gözaltına alınırken, okula baskını yaptığı ileri sürülen Y.Ç. ise aranıyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber