Gökçebey Belediye Başkanı Kılınçarslan' dan sette ve doğalgaz müjdesi

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesi Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan, ilçede 2014 yılı içerisinde olan Yenice Irmağı’na yapılması planlanan sette inşaatı ile doğalgaz projesinin müjdesini verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2014 22:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gökçebey Belediye Başkanı Kılınçarslan' dan sette ve doğalgaz müjdesi

Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan 2014 yılı projelerine yenisi ekleyerek işsizlik konusunda yeni atılımlar gerçekleşeceğini kaydetti. İlçenin içinden geçen Yenice Irmağı'nın yapılan proje ile taşkın koruma altına alınarak sette yapılacağını ve yapılacak olan sette inşaatından sonra istihdamın artacağını belirtti. Kılınçarslan, "Projelendirdiğimiz ve hayata geçirdiğimiz birçok ve başardığımız diğerlerini de 2014 yılında yapacağımız projelerimiz var. Bu projeler ilçemizin önünü açacak büyük projelerdir. Öncelikle ilçemizin içinden geçen Yenice ırmağının sedde yapılarak içine alınması ve bizim gelecek anlamda büyük ölçüde artırdı. Çünkü Zonguldak ilinin olduğu kadar ilçemizin istihdam anlamında çok büyük sıkıntıları var. Düne kadar madene dayalı bir ekonomi olarak Zonguldak biraz geride kalmıştır. İl insanımız madenden ziyade başka bir geçim kaynağı bulamadığı için endüstrinin gelişmiş olduğu yerlere göç etmiştir. Zonguldak insanı göç etmeye alışkın değil. Yörede başka bir istihdam olmadığı için sıkıntılar meydana geldi. Burada kalanlar göç etmiş ve oralarda kalanlara özlem duydukları için gidemiyorlar. Gidenler geri gelemiyor. Böyle çarpık bir yapının içinde bulunuyoruz. Gökçebey Belediyesi olarak inşallah gerçekleştireceğimiz bu sedde projesinden sonra yöremizde büyük alanlar oluşacak. Oluşacak büyük alanlardan sonra istihdam anlamında yatırımcıların bölgeye gelerek işsizliğin bir nebzede olsa düşeceğini ümit etmekteyiz. Projemizi hayata geçirmek için tüm çalışmalarımız devam ediyor. Belediye olarak Gökçebey'in geleceği olan bu büyük projeye öncelikle revizyon planımızın da katkılarını sağlamak için düğmeye basmış bulunuyoruz. İhaleyi bu gün itibari ile alan firma yetkilileri Belediyemize gelerek tadilatlarını en kısa sürede bitireceklerini ve yakın zamanda da kazma vuracaklarını ifade ettiler. Projenin bitme süresi yaklaşık 2 yıldır. Projenin kısa zamanda da bitirilmesi de söz konusu olarak yetkililer tarafından da ifade edilmektedir. İnşallah ilçemizin ve yöremizin önünü açacak olan bu projenin takibi Gökçebey Belediyesi ile ilçemizde bulunan sivil Toplum örgütleri tarafından takip edilmektedir. Elimize geçen en iyi fırsatı da değerlendirmiş olarak düşünüyorum" dedi.

"DOĞALGAZ KONUSUNDA OLUMLU ÇALIŞMALAR VAR"

Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan, ilçenin içinden geçen doğalgaz boru hattı ile ilgili olarak Merkez ve Karadeniz Ereğli'de doğalgaz çalışmalarının devam ettiğini ve doğalgazın boru hattından geçmesi sonucunda ilçede bulunan konutlara doğalgazın verileceğini, ilçeye gelen yetkililerce çalışmaların olumlu olduğunu söyledi. Başkan Kılınçarslan şöyle devam etti:

"Zonguldak, Kdz Ereğli'de doğalgaz çalışmalarımız sürüyor. Bizim ilçemizden geçen bir doğalgaz boru hattı da var. Konutlara doğalgaz kazandırma girişimlerimizde şuan ilimizde faaliyet gösteren bir firma ile yaptığımız girişimler sonucunda bütün imar planlarımız ve hale hazır haritalarımız kendilerine iletildi. Kuyu çalışmaları bitirildikten sonra da ilçemize de doğalgaz verilmesi konusunda da olumlu görüşlerini ifade ettiler. İnşallah bu konuda da elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Birkaç yıl içinde de Gökçebey'e gelmesini sağlayacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber