Rektör orkestra yönetti

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, 31 Aralık gecesi beklenmeyen bir sürprize imza attı. Rektör Tuncer, faaliyetlerini yakından takip ettiği ve büyük destek verdiği Hacettepe Senfoni Orkestrası’na Şef’lik yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2014 12:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Rektör orkestra yönetti

Hacettepe'de her yıl geleneksel olarak yapılan Yılbaşı Konseri'nde, Senfoni Orkestrası'da konser verdi. İlgiyle izlenen konserde Hacettepeliler Rektör Tuncer'in orkestrayı yönetmesine tanıklık etti. Şef Prof.Dr. Erol Erdinç kendilerini yalnız bırakmayan Rektör Tuncer'i sahneye davet ederek sedef kakmalı bir şef sopası (baget) hediye etti. Prof. Erdinç de bununla yetinmeyerek espirili şekilde, "Sayın Rektörüm bu sopa sihirlidir. Onunla orkestrayı zorluk yaşamadan yönetebilirsiniz" dedi. Bu sürpriz karşısında şaşıran Rektör Tuncer, Şef Erdinç'in davetini kırmayarak orkestrayı yönetmeye başladı.

Hayret dolu bakışlar altında Hacettepe Senfoni Orkestrası'nın Macar Dansı melodilerini seslendirmesini yöneten Rektör Tuncer başarılı performansıyla herkesi şaşırttı. Rektör Tuncer, yoğun alkış alan bu sürprizin ardından "Tamamen içimden gelen doğal bir hisle, Macar Dansı'nın melodilerine kendimi bırakarak gerçekleştirdiğim bu performans yaşamımda beni en çok etkileyen olaylardan biri oldu. Orkestramızın bu güzel sürprizi ve hediyesi için sonsuz teşekkürler. Sopa gerçekten sihirliydi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber