Yine MİT'in tırlarını ihbar etmişler

Türkiye içindeki istihbarat savaşı devam ediyor. Yine MİT'in tırları ihbar edildi. Jandarma kimlik tespiti yaptıktan sonra araçlar yoluna devam etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2014 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yine MİT'in tırlarını ihbar etmişler

Adana Valiliği, otoyolda durdurulan 3 tırla ilgili "3 araçta Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile yapılan kontrollerde, Milli İstihbarat Teşkilatının rutin görevlerini ifa eden personelin bulunduğu anlaşılmıştır. Söz konusu personel gerekli incelemeyi müteakip rutin görevlerini ifa etmek üzere kontrol noktasından ayrılmışlardır" açıklamasında bulundu.

Adana Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "19 Ocak 2014 günü Adana-Ceyhan istikametinde seyreden 3 araçta, Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile yapılan kontrollerde, Milli İstihbarat Teşkilatının rutin görevlerini ifa eden personelin bulunduğu anlaşılmıştır" denildi.

Açıklamada, "Söz konusu personel gerekli incelemeyi müteakip, rutin görevlerini ifa etmek üzere kontrol noktasından ayrılmışlardır" ifadesi yer aldı.


Bugün Adana'da içerisinde silah ve mühimmat taşıdığı ihbar edilen 3 TIR jandarma tarafından durduruldu. Jandarma ekiplerinin, Adana-Gaziantep otoyolu Sirkeli gişelerinde durdurduğu 3 TIR'da yaptığı arama ve ön inceleme tamamlandı. Arama ardından açıklama yapılmamasına rağmen Radikal gazetesi "3 TIR'dan ikisinin Suriye'ye silah ve mühimmat taşıdığı iddia ediliyor" şeklinde bir haber yaptı. Ancak Radikal'in öne sürdüğü bu iddianın asılsız olduğu ortaya çıktı.

Çelik: Durdurulan TIR'lar haddini bilmezliktir

"İHH'YA AİT SİLAH DOLUSU TIR" DEMİŞLERDİ

Geçtiğimiz günlerde yapılan "İHH'ya ait silah dolusu TIR" haberlerini de medyaya ilk servis eden Radikal olmuştu. Kesinlik kazanmadığı halde "iddia edildi" lafının arkasına sığınılarak yapılan bu haberlerle Türkiye'nin teröre destek veren bir ülke olduğu imajı çizme çabası olduğu biliniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber